355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer250 g bloem 250 ml melk 2 eieren 5 eetlepels olie 150 g snijbonen (gesneden) 150 g maïskorrels ((blik), uitgelekt) 250 g surimisticks ((vis), in stukjes) 1 theelepel worcestershiresauce 2 rode uien (gesnipperd) 5... bekijk recept »
400 g snijbonen 400 g winterpeen 50 g hazelnoten 1 el arachideolie 2½ el zoete chilisaus1. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in ... bekijk recept »
300 g meergranen spaghetti 250 g snijbonen boter 2 tl chilivlokken 150 g gorgonzola dolce 200 g gerookte zalm PastaKook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd ... bekijk recept »
1 doos kogelbiefstuk (diepvries, 4 x 125 g) 1 ui 1 bak stoomgroenten sperziebonen (snijbonen, sugar snaps (210 g)) 2 eetlepels olijfolie 2 theelepels vierseizoenenpeper (gemalen) 2 bakken pofaardappels in de schil (met y... bekijk recept »
1 vleestomaat 1 bol mozzarella (kaas) 4 haaskarbonades 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels (verse) rode pesto1. Tomaat en mozzarella elk in 8 plakken snijden. Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhit... bekijk recept »
1 rode ui 6 el wittewijnazijn 75 g tuinerwten (diepvries) 75 g tuinbonen (diepvries) 3 tenen knoflook 100 g snijbonen 330 g witte bonen 2 el olijfolie 75 ml witte wijn 20 g platte peterselie 3 el extra vierge olijfolie1.... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 400 g snijbonen 200 ml melk 1 snufje nootmuskaat 100 g cashewnoten SnijbonenstamppotBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aa... bekijk recept »
50 g basilicum 50 g bieslook 16 bonen ("mange-tout") 200 g boter 4 kerstomaten 12 plukje kervel 50 g peterselie 2 sjalotten 1 tomaat 12 cl witte wijn 4 worteltjes 4 schijfjes zalm1. De wortelen reinigen, in fijne staafjes snijden en voor ¾ gaar koken... bekijk recept »
2 uien 1 rode paprika 1 zakje snijbonen (400 g) 1 duopak krieltjes (700 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 pot tikka masalasaus (medium (400 ml)) 300 g tilapiafilet (vis) 1 zakje verse munt (15 g) 1 beker Griekse... bekijk recept »
400 g snijbonen 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 mango 1 citroen olijfolie extra vierge Frisse snijbonensaladeBreng een pan water met een beetje zout aan de kook.Snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbo... bekijk recept »