1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer400 gram aardappels, geschild en in blokjes240 gram basmatirijst300 gram zalmfilet1 sjalotje, gepeld en gehalveerd1 eisap en rasp van 1 citroen1 bosje peterselie, fijngehakt100 gram bloem2 eetlepels olie2 eetlepels boter1. Kook de aardappelblokjes in... bekijk recept »
Pond rijstgekookt en afgekoeld 1 sjalotin snippers halve uiin snippers flinke teen knoflookin hele fijne stukjes 3 vleestomatengepeld en de zaadjes eruitvervolgens in kleine stukjes gesneden halve gele paprikain hele kleine blokjes halve rode paprika... bekijk recept »
5 el olijfolie traditionale (Bertolli) 2 oude witte boterhammenin dobbelsteentjes 1 teentje knoflookin plakjes 1 sjalotgesnipperd 150 g champignonsin plakjes 1 zakje champignonsoep (Knorr) 100 g boerenschouderham (vleeswaar)in reepjes Verhit 4 el van... bekijk recept »
- 10 stukjes kabeljauw filets van ca. 75 g. Salsa: - 3 sjalot - 1 paprika rood - 1 rode peper - 3 knoflook - 300 g. pompoen(vruchtvlees) - 400 ml. jus d`orange - 2 theel. tomatenpuree - 1 eetl. gembersiroop - 3 theel. azijn Topping: - 150 g. zeekraal... bekijk recept »
- ± 320 gram schone coquilles - 100 gram risottorijst (carnaroli) - ± ½ ltr. kippenbouillon - 1 sjalot - 400 gram gemengde paddestoelen - 1 teentje knoflook - zout en peper - iets parmesaan - goede olijfolie - groene kruiden Bereid... bekijk recept »
Drie mooie verse funghi Porcini of 30 - 40 graam gedroogde handvol fijngesneden peterselie 300 gram risottorijst 100 gram gorgonzola klont boter scheut olijfolie kopje parmenzaanse kaas flinke stengel sellerie (fijngesneden) idem een flinke w... bekijk recept »
1 sjalotgesnipperd 1 el olie 75 gr risottorijst 500 ml warme gevogelte bouillon 100 gr crème fraîche 55 gr mascarpone 40 gr vers geraspte parmezaan Bak de gesnipperde sjalot zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak even zacht... bekijk recept »
150 g Kipfiletreepjes 1 sjalot fijngesneden 1 kleine rode paprika in blokjes gesneden olie room (1 pak coberco) 3 champignons in schijfjes gesneden mosterd naar smaak peper en zout naar smaak tuinkruiden naar smaak 2 ons peultjes 1 ons worte... bekijk recept »
100 g quinoa (rijst) genoemd inca rijst) 250 g groente- of kippenbouillon 1 citroen 1 gesnipperde sjalot olijfolie (bij voorkeur Arbequina) peper en zout 1 gerookte Oosterscheldepalingfilet 1 dl druivenpitolie 1 dl sojasaus 1 dl sushi-azijn sap en ra... bekijk recept »
5 el olijfolie traditionale (Bertolli) 2 oude witte boterhammenin dobbelsteentjes 1 teentje knoflookin plakjes 1 sjalotgesnipperd 150 g champignonsin plakjes 1 zakje champignonsoep (Knorr) 100 g boerenschouderham (vleeswaar)in reepjes Verhit 4 el van... bekijk recept »