1000 recepten met sjalot
 Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer4 kippenborstfilets 750 g wortelen 1 rode paprika 800 g aardappelen 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water) 2 eetl. olijfolie 1 eetl. kerriepoeder peper en zout 1. Ontdooitijd + 10 min. 2. - Laat de... bekijk recept »
1 kleine sjalot 1 teentje look 3 st tomaten 1 blikje tomatenppuree 1 halve rode paprika 250 gr champignons 20 cl room 10 cl vodka 1 beetje peterselie1. We versnipperen de paprika, de sjalot en het teentje look in fijne stukjes en snijden de champigno... bekijk recept »
Voor de gastrique (basis voor de saus, ingekookt mengsel van witte wijn en azijn): 1 sjalot 4 dragonstengels 100 ml droge witte wijn 100 ml azijn 5 peperbolletjes Voor de saus: 350 g Solo Wikkel 4 eidooiers 2 el gastrique 3 el gehakte dragonblaa... bekijk recept »
Voor de gekonfijte look: 1 bolletje knoflook 200 ml olijfolie 1 blaadje laurier 1 takje rozemarijn 5 witte-peperbolletjes 1 snuifje zeezout Voor de saus: 1 sjalot 100 g zongedroogde tomaten 150 g zwarte ontpitte olijven 2 teentjes gekonfijte lo... bekijk recept »
Voor de gastrique (basis voor de saus, ingekookt mengsel van witte wijn en azijn): 1 sjalot 4 dragonstengels 100 ml droge witte wijn 100 ml azijn 5 peperbolletjes Voor de saus: 350 g Solo Wikkel 4 eidooiers 2 el gastrique 2 el tomatenpuree 3 el ... bekijk recept »
olijfolie 1 kg verse spinazie 6 eieren 50 gr solo, bakken en braden 50 gr geraspte Parmezaanse kaas peper&zout pezo TOMATENSAUS: olijfolie 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 kleine wortel 1 stengel selder 1 blik tomatenblokjes chilivlokken (molent... bekijk recept »
2 vellen pizzadeeg en 4 a 5 preiwitten 500 gr bospaddestoelen en 100 gr cashewnoten 1 sjalot en 2 cm gember 2 eetl olijfolie en idem melk 3 eetl soyasaus 1/2 plan,tje koriander en 1 koffielepel paprikapoeder1. Voorbereiding- Snij het preiwit in fi... bekijk recept »
300 gr parijse champignons 2 sneetjes wit brood (2cm dik) 1 sjalot boter 2 takjes platte peterselie 1 takje tijm 1 teentje look 1. * Koop een ongesneden wit carrébrood. Snij voor elke toast een boterham van zo’n 2 cm breed van het brood. Verwijde... bekijk recept »
100 g gedroogde Puy linzen 1 sjalot 1 teentje knoflook 150 g pastinaak 250 g cherrytomaatjes 0.25 rode peper 150 g tofu 2 el Becel Slaolie (20 g) 1 el 1 citroenrasp 3 el 3 grof gesneden koriander 2 bruine pistolets1. Kook de Puy linzen volgens de... bekijk recept »
1 eetlepel boter1 sjalot, gesnipperd1 bosje salie2 teentjes knoflook, fijngehakt400 gram kippenlevers75 milliliter droge witte wijn1 eetlepels mascarpone20 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie2 plakken parmaham4 plakjes blader... bekijk recept »