1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer20 langoestines -10 sint-jakobsschelpen -250 gr. risottorijst -20 aspergesgroene -20 aspergeswitte -60 gr. boter -1 lente-uitje -75 gr. sjalot -0.5 l. gevogeltebouillon -1 paprikarode -2.5 el. citroensap -50 gr. olijvenpuree -1 el. suiker... bekijk recept »
1 el jalapenopepers 1 limoen 5 el olijfolie 200 g risottorijst 400 ml kokosmelk zout 500 g kabeljauwhaas versgemalen peper 1 sjalot 100 g panklare spinazie Jalapenopepers laten uitlekken en fijnhakken. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen... bekijk recept »
Langoustinensla: 4 verse langoustines die vooraf 4 minuten in bijna kokend water hebben gelegen 100 g artisjokkenharten 1 avocado 1 sjalot 1/2 groene citroen. De saus: het sap van 1 citroen 1 eetlepel tomatenpuree 60 ml room zout, peper een fijngehak... bekijk recept »
3 aubergines4 tomaten250 gr champignons80 gr ontpitte groene olijven50 gr hazelnoten1 sjalot500 gr ricotta3 eetl paneermeel1 ei1 eetl boterolijfolie3 takjes verse tijm1/2 bieslookplantje (vers)1/2 basilicumplantje (vers)1 koffielepel oreganopeper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Doradefilet 2 struikjes Broccoli 1 Sjalot 1 zakje Court-bouillon van vis 10 cl Frambozenazijn 1 kl Olijfolie 4 el Lightroom 50 gr Frambozen Bieslook Peper en zoutSpoel de doradefilets. Verwijder de broccoliroosjes en spoel ze ... bekijk recept »
Voor 4 personen: een halve groene kool 250 g verse Parijse champignons 4 mooie kwartels 1 sjalot 1 wortel 2 dl room 1 koffielepel groene peperkorrels 1 eetlepel gehakte bieslook 2 eetlepels margarine (bakken en braden) peper en zoutMaak de kool schoo... bekijk recept »
Voor 4 personen:400 gr spaghetti500 gr groene asperges300 gr verse spinazieextra zuivere olijfoliecitroen olijfolie1 sjalotgeroosterde pijnboomnoten250 ml room50 gr ricotta kaaszwarte pepergrof zout met citroenschilverse parmesanverse basilicumblaadj... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 Provencaals gebraad (± 1,2 kg) 6 tomaten 2 a 3 venkelknollen 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 eetl. kappertjes 2 eetl. olijfolie 1/2 eetl. Provencaalse kruiden cayennepeper peper en zout- Snij de venkel in grote stukken en de... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 quornfilets (diepvries) 250 g champignons 2 tomaten 1/2 ijsbergsla 1/4 plantje verse bieslook 1 ui 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 dl culinaire room 3 koffiel. sojasaus 3 eetl. olijfolie 2 koffiel. groenepeperbolletjes 1/2 koffiel. t... bekijk recept »
250 g risottorijst 8 sneetjes bayonnehesp bakje gemengde scheuten 1 sjalot 1 teentje knoflook 5 dl kippenbouillon(1 blokje opgelost in 5 dl kokend water) 1 dl balsamicoazijn 8 eetl. olijfolie 1 eetl. citroensap 400 g boschampignons(of mengel... bekijk recept »