1000 recepten met sjalot
 Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek 1 stokbrood met knoflook 50 g pittige cornichons (kleine augurken) 1 sjalot 1 el wittewijnazijn 1 el dijonmosterd 3 el olijfolie 200 g peultjes 4 eieren 175 g radijsjes 200 g botersla1. ... bekijk recept »
2 eetrijpe avocado's 1 tomaat 1 sjalot 1 limoen 1 rode peper 1 teen knoflook 2 jalapeñoburgers 1 ciabatta1. Steek de barbecue aan. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de sc... bekijk recept »
100 g varkenshaas 1 el bloem 1 sjalot 150 g paddenstoelenmelange (schaaltje) 30 g boter 200 ml paddenstoelenbouillon (van tablet) 60 ml slagroom (bekertje 125 ml)1. Vouw het dunne gedeelte van de varkenshaas dubbel zodat de... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g gebroken sperziebonen (gehalveerd) 2 ... bekijk recept »
4 sneetjes wit-casinobrood (of 8 sneetjes stokbrood) 2 eetlepels mayonaise 100 g filet american 1 sjalot (fijngehakt) 2 zoetzure augurken (fijngehakt) 1 eetlepel kappertjes (fijngehakt) grofgemalen zwarte peper1. Brood... bekijk recept »
1 zakje waterkers 6 scholfilet 12 casselerrib 1 sjalot 1 pot visfond 1 dl droge witte wijn 1 dl koksroom1. Hak 2/3 deel waterkers fijn. Halveer scholfilets in lengte en bestrooi met zout en peper. Verwijder van rest van waterkers steltjes... bekijk recept »
75 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 2 sneetjes witbrood (zonder korst) 50 ml halfvolle melk 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) 400 g gehakt (half-om-half) 1 ei (losgeklopt) 1 mespunt nootmuskaat (versgeraspt) ... bekijk recept »
1 kg krielaardappelen 2 dunne lendes (ong. 400 g/stuk) 600 g prinsessenbonen 4 trostomaten 1 sjalot 4 eetlepels gehakte peterselie 7 eetlepels olijfolie 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze 3 eetlepels azijn op oude wijze peper en zout1. E-mai... bekijk recept »
1 net sjalotten (250 g) 2 rode uien 2 teentjes knoflook 125 gr goudsalami (stuk) 2 dozen Toscaans pizzapakket (world wide pizza) 2 zakjes gemalen pittige kaas (a 150 g) 2 maal 150 gr gemengde sla 6 eetlepels balsamic... bekijk recept »
30 g hazelnoten ((bakje 95 g), fijngehakt) 75 g boter 1 sjalot (gesnipperd) 1 bakje koriander ((15 g), fijngesneden) 12 sint-jakobsschelpen ((zak 500 g, diepvries), ontdooid)1. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder... bekijk recept »