461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer400 g Varkenshaas (in plakjes van 1 cm) 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel dragon snufje peper (versgemalen) 4 takjes rozemarijn 1 rode ui (in reepjes) 1 courgette (2 keer in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden) 1 ... bekijk recept »
Raapstelen 100 gram ui 1/2 stuk margarine 1/2 eetlepel bruine bolletjes 2 stuks geitenkaas (feta) 100 gram komkommer 1/6 stuk radijsjes 2 stuks ketjap manis 1 theelepels peterselie 1 takje mayonaise 2 eetlepels Ui pellen en snipperen. In koe... bekijk recept »
500 gr lendebiefstuk 1 st. rode uien 2 st. rode paprika 200 gr. bospaddestoelen 2 teen knoflook tijm 1 bos peterselie zout en peper sherry azijn 200 gr couscous 1 bos radijsjes 1 st. komkommer 2 st. courgettes 1 el. franse mosterd 1 bakje crhme franc... bekijk recept »
? 400 g Varkensvleesreepjes ? 2 sjalotjes (fijngesnipperd) ? snufje peper (versgemalen) ? ? krop ijsbergsla ? 4 Italiaanse bollen ? 4 radijsjes (in plakjes) ? snufje zout ? 25 g boter ? 3 el pesto (rode) ? 3 el olie ? 1 tomaat (in plakken) ... bekijk recept »
2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille1/4 bakje tuinkers. Voor de dressing: 3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel middelscherpe mosterdzout en peper5 eetlepels olie. Dive... bekijk recept »
3 el. azijn 1 dl. bierzwaar 75 gr. haricot vert 6 cocktailtomaatjes 150 gr. kipfiletin repen 1 komkommer 1 kopje gemengdeverse tuinkruiden 1 mespunt mosterd 8 el. olijfolie Paprikapoeder 0.5 bos radijs 75 gr. gemengde sla 5 gesnipperde uien... bekijk recept »
1/2 ui 1/2 el margarine 1/6 komkommer 2 radijsjes 2 slabladeren 100 g geitenkaas (feta) 2 el mayonaise 1 tl ketjap manis 2 bruine bolletjes 1 takje peterselie Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes fruiten. In ... bekijk recept »
1/2 ui 1/2 el margarine 1/6 komkommer 2 radijsjes 2 slabladeren 100 g geitenkaas (feta) 2 el mayonaise 1 tl ketjap manis 2 bruine bolletjes 1 takje peterselie Ui pellen en snipperen. In koekenpan margarine verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes fruiten. In ... bekijk recept »
----Voor de appelsiroop:---- 1 liter water 1 eetlepel(s) acaciahoning 1 eetlepel(s) griessuiker (fijne kristalsuiker) 2 citroenen ----Voor het slaatje:---- 4 grote jonagold appelen 1/2 krop groene krulsla 1 grote aardappel 100 gm fijne boontjes 8 ra... bekijk recept »
1 bosje bosuitjes 4 tomaten (ca. 400 g) 1 komkommer 1 groene paprika 3 eetl. olijfolie 2 eetl. witte wijnazijn of citroensap versgemalen peper zout 50 g zwarte olijven zonder pit 1 dikke plak feta (ca. 150 g) 2 eetl. peterselie (vers of diepvries) ... bekijk recept »