461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer2 rode grapefruits1 bosje radijs, in plakjes250 g Hollandse garnalen (Vismarine)1 eetl. gembersnippers, fijngehaktmespuntje zoutmespuntje cayennepeper2 eetl. tomatenketchup250 ml magere yoghurt (Melkan)1/2 krop ijsbergsla, in smalle repenenkele t... bekijk recept »
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken2 bos radijs25 g boter of vloeibaar bakproduct200 g magere gerookte spekreepjes of hamreepjes50 g walnoten, grof gehaktzout en versgemalen peper125 ml demi crème fraîche (Melkan)2 eetl. gehakte v... bekijk recept »
8 sneden volkorenbrood250 g garnalen4 blaadjes kropsla0.5 bosje radijzen0.5 citroen (sap van)1 el dille (gehakt)4 el vinaigrette (slasaus)peperpeperzout1. Spoel en droog de sla. Spoel de radijsjes en snij ze in lucifers. 2. Breng 3 el slasaus op smaa... bekijk recept »
4 geitenkaasjes2 bosjes radijs1 rammenashandvol verse kruiden (tijm, rozemarijn, citroenmelisse, basilicum)1 el citroensap0.5 el honingolijfoliepeperzout1. Verwarm de ovengrill voor. Spoel de kruiden en hak ze fijn. Meng ze met de honing, het citroen... bekijk recept »
4 stronkjes witloof (rood)240 g kaas (Château d'Arville)40 g roomboter4 bosjes radijzen (in schijfjes)100 g walnoten12 sprietjes verse bieslook2 el pijnboompitten1. Snij de korst van de kaas en meng de kaas en de zachte boter tot een gladde en smeu&i... bekijk recept »
600 g broccoli 1/2 liter groentebouillon 12 blaadjes gelatine 200 g boter 400 g room het sap van een citroen 300 g in fijne plakken gesneden gerookte zalm Garnituur : 4 versneden radijsjes dille veldsla vier toefjes kaviaar (facultatief)Een langwerpi... bekijk recept »
voor één terrine (4 tot 6 personen) : 600 g broccoli 1/2 liter groentebouillon 12 blaadjes gelatine 200 g boter 400 g room het sap van een citroen 300 g in fijne plakken gesneden gerookte zalm Garnituur : 4 versneden radijsjes dille veldsla vier toef... bekijk recept »
200 gr zachte geitenkaas, 1 snuf kerriepoeder 2 mandarijnen 1 el honing 30 gr cashewnootjes fijngehakt 40 gr spinazie, 4 loempiavellen, 3 stronken witlof, 1 groene appel, 6 radijsjes 1 bosui, 1 tl pesto, 1 el karnemelk, 2 el olijfolie, 1 tl gembersir... bekijk recept »
Voor 4 rollen: Ca. 150 g vaste tofu (basis), in blokjes geneden 1,5 el donkere sojasaus 1 el fijne chilisaus 1,5 el honing 1/2 el sesamolie 1 tl vers geraspte gember 1/2 tl vijf kruidenpoeder (Chinees specerijenmengsel o.a. te koop in supermarkt) Neu... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 rijpe Eosta mango’s 2 eetlepels citroen marmelade 500 gram ongepaneerde kalfsschnitzels Peper, zout en bloem arachideolie 8 rode radijsjes 2 lente-uitjes 1 rood pepertje zonder zaadjes 2 teentjes knoflook 1/2 komkommer 2 eetlepels ... bekijk recept »