Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Gegrilde eend met salade van daikon en watermeloen

2 roze pompelmoezen0.5 daikon (Japanse radijs), in dunne plakjes250 gram watermeloen, in blokjes3 lente-uitjes, in ringetjes8 blaadjes basilicum10 gram bieslook4 babykropjes Romeinse sla2 eendenfilets Voor de saus:1 Thais rood pepertje1 groen pepertj... bekijk recept »

Gevulde Indische Flensjes

Voor de flensjes: 8 eetlepels bloem 6 eieren 800 ml water snuifje zout 2 eetlepel koenjit olie water voor de vulling: 375 gr kipfilet 8 gamba?s 2 stronkjes pak-soy 1 kleine chinese kool 2 kleine prei 2 stengels bosui 3 rode pepers 1 rode ui 5 teentje... bekijk recept »

Popeye Salade

Verse Spinaziebosje radijsdoosje cherrytomaatjesgebakken magere spekjesfetahverse basilicum en knoflookolie (teentjes knoflook in olijfolie laten trekken). Hulpmiddelen Saladeschoolscherp mesvergiet. Hulpmiddelen - Saladeschoolscherp mesvergiet. Voo... bekijk recept »

Pikante Argentijnse Vleessaus

vervolg:Vlees wordt in Argentinie erg puur gegeten.Negentig procent van het vlees dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill.Het vlees wordt gezouten en soms ook nog een beetje gekruidmaar daar blijft het bij. Bij het gegrillde vlees wor... bekijk recept »

Stamppot Postelein

500 g nieuwe aardappelsgeschild en in stukken 1 bosje radijsblad en wortels verwijderd 50 g boter 2 el poedersuiker 1 el balsamicoazijn 150 g harde Hollandse blauwaderkaasgeraspt 1/2 el bloem 1 bosje posteleinsteeltjes verwijderd zout en pepe... bekijk recept »

Bagna Cauda

2 dl olijfolie 7-8 tenen knoflookgepeld en fijngehakt 100 g boterin klontjes 100 g ansjovisfijngehakt om mee te dippen: rauwe groentenzoals selderijpaprikawortelkomkommercourgettebloemkoolradijswitlof en venkel Snijd de schoongemaakte en gewassen g... bekijk recept »

Kleurige Gemengde Salade

2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille 1/4 bakje tuinkers. Voor de dressing: 3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel niet te scherpe mosterdzoutpeper5 eetlepels olie. Verd... bekijk recept »

Thailand:Khae Rozen Uam

400 g pandanrijst, 12 grote garnalenongepeld, 250 g (mais)kipfilet, 250 g vers gedopte doperwten, 8 dunne bosuitjes, 1/2 bosje radijs, kervel, bieslook of knoflookbieslook, 1 eetlepel Japanse sojasaus, boter en olie, zoutpeper, 4 limoenen. Bereidings... bekijk recept »

Lauwwarme Groentesalade Met Plakjes Varkenshaas

400 g Varkenshaas (in plakjes van 1 cm) 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel dragon snufje peper (versgemalen) 4 takjes rozemarijn 1 rode ui (in reepjes) 1 courgette (2 keer in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden) 1 ... bekijk recept »

Broodje Geitenkaas Met Voorjaarssalade

Raapstelen 100 gram ui 1/2 stuk margarine 1/2 eetlepel bruine bolletjes 2 stuks geitenkaas (feta) 100 gram komkommer 1/6 stuk radijsjes 2 stuks ketjap manis 1 theelepels peterselie 1 takje mayonaise 2 eetlepels Ui pellen en snipperen. In koe... bekijk recept »

Pagina 42 van 47