461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer2 pakjes maatjesharing (a 2 stuks) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 el mayonaise 1 el grove mosterd 1 brood (pavé campagnard (brood), in 8 dikke sneeën) 1 komkommer (in plakjes) 2 el kappertjes (potje 100 g) 1 bo... bekijk recept »
3 el sesamzaad 3 el sojasaus 1 venkelknol 2 wortels 1 bosje radijs 1 eetrijpe avocado 75 g rucola (of verse kruiden) 2 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en giet er zoveel sojasaus bi... bekijk recept »
250 g volkoren penne (pasta) 300 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 1 bosje radijs 100 g zeekraal (bakje) 250 g warmgerookte zalmstukken 3 el sushi gember (potje 190 g) 6 el Griekse yoghurt 1 tl wasabi (tube 43... bekijk recept »
300 g rijst 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd) 1 zak gesneden spitskool (300 g) 1/2 bos radijs (in plakjes) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) 3 eetlepels yoghurt-sladressing (fles) 4 wilde zalmfilets ((750 g... bekijk recept »
1 tl piri pirikruiden 3 el zonnebloemolie 1 snufje zout 300 g kipfilet 800 g zoete aardappelen 10 g amandelschaafsel 400 g maïs 1 bosje radijs 200 g trostomaten 3 bosuitjes 100 ml chilisaus 1 bakplaat1. Verwarm de oven voor tot 200 &d... bekijk recept »
2 cm gemberwortel (geschild) 2 haringen 5 radijsjes (in kwarten) 2 bosuitjes (in schuine ringen) 2 eetlepels Japanse sojasaus1. Rasp de gember fijn (of pers de gember uit in een knoflookpers). Snijd elke haring in 10 stukjes en... bekijk recept »
150 g peen julienne (zakje) 1 el honing 2 el limoensap 25 g bieslook (bakje) 4 eieren 1 el olijfolie 1 boule beurre (brood) ½ bos radijs 1 bakje houmous 40 g rucola (zakje)1. Doe de peen julienne in een kom ... bekijk recept »
1 bosje radijs (met mooi fris groen) 1 blikje tonijn op olie (185 g) 3 el mayonaise 1½ el kappertjes 1 klein stokbrood 2 el olijfolie ijs (blokjes)1. Was de radijs, verwijder het groen en zoek de mooie kleine blaadjes ... bekijk recept »
8 radijsjes 8 g verse koriander (zakje à 15 g) 16 sneetjes casinobrood (wit of bruin) 5 el knoflookmayonaise 100 g kipfilet feuilletine 200 g gerookte paling (filet) ¼ komkommer 100 g verse roomkaas naturel (bak... bekijk recept »
300 g quinoa 2 meiknollen 1 oranje paprika 1 bosje radijs 5 takjes munt 5 takjes koriander 100 g feta 1 limoen 1 el honing 2 el olijfolie Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpak... bekijk recept »