461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer1 stokbrood 1 teen knoflook 8 el olijfolie 300 g kipfilet 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 tl kerriepoeder 2 el vloeibare honing 2 bosjes radijsjes 250 g winterpeen 2 el azijn 300 g spinazie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Sni... bekijk recept »
1 courgette 0.5 bosje bospeen 1 koolrabi 1 bosje radijs 2 rode uien 1 bos groene asperges 2 l water 2 groentebouillonblokjes 1 bosje koriander 300 g couscous 1 tl kaneelpoeder 2 tl gembe... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet 3 el bloem 1 ei 4 el paneermeel of panko zonnebloemolie 8 meergranen tortillawraps 2 tomaten 1 komkommer 1 bos radijs 1 krop ijsbergsla VisDep de kabeljauw droog met keukenpapier ... bekijk recept »
2 rode bieten 2 gele bieten 2 chioggiabieten 8 radijzen 4 eetlepels witte balsamicoazijn 20 g radijsscheuten enkele blaadjes zuring 40 g noten, Italiaanse mix zwarte peper van de molen grof zeezout1. Snijd de bieten en radijsjes met behulp van de ma... bekijk recept »
6 dikke sneden brood (bijv. Bourgondisch brood) 2 schaaltjes maatjesharing (= 8 filets) ½ bosje radijs 125 ml zure room 1. Sneden brood in broodrooster of onder ovengrill goudbruin roosteren. Haringfilets in piepkleine blokjes ... bekijk recept »
300 g witte rijst 100 g ontbijtspek (in plakjes) 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries) 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden) 1 bos radijs (in stukken)1. Kook de rijst gaa... bekijk recept »
50 g blauwaderkaas 4 el crème fraîche (bekertje 125 ml) 1 grote komkommer 1 bosje radijs 1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes, 250 g) 1 bos peen1. Maak de blauwaderkaas in een kom fijn met een vork en roer de crème fraîche erdoor. ... bekijk recept »
360 g Japanse sobanoedels (pak 3 x 90 g) 2 liter kraanwater 4 bospaddenstoelenbouillontabletten 400 g paddenstoelenmelange (schaal) 100 g snoepgroente radijs 4 bosuitjes 1 el wittewijnazijn 4 eieren 400 g spinazie1. Kook de ... bekijk recept »
15 g munt 20 g platte peterselie 15 g dille 350 g groene asperges 250 g tuinerwten (diepvries) 100 g Parmezaanse kaas (stuk) 8 eieren 5 el extra vierge olijfolie 2 bosjes radijsjes 1 tl dijonmosterd 1 el rodewijnazijn1. ... bekijk recept »
1 bos radijsjes met mooie groene blaadjes 2 el appelciderazijn 1 sialot 6 el extra vierge olijfolie 250 g cherrytomaatjes 1 doosje kwartel scharreleieren (paasassortiment) 4 puntpaprika's 1 snufje zout 1 snufje peper 1 slacentrifuge1. S... bekijk recept »