461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer100 g suiker 200 ml natuurazijn 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 1 bosje radijs 200 g penne 1 rode paprika 1 grote rode ui 1 komkommer 150 ml saladedressing vinaigrette 250 g gerookte kipfiletreepjes1. Breng de suiker met de az... bekijk recept »
schaaltje peultjes (200 g) ½ komkommer 1 bakje verse koriander ((15 g), alleen de blaadjes) 8 radijsjes (in plakjes) limoen (uitgeperst) 4 el roerbakolie verse zalmfilet (voordeelpak600 g)1. Kook de peultjes ... bekijk recept »
½ komkommer 1 oranje paprika 1 bos radijs 3 el bietensap 125 g verse roomkaas kruiden1. Snijd de ongeschilde komkommer in plakjes van 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de helften doormidden. S... bekijk recept »
250 g egg noodles 1 komkommer 300 g winterpeen 1 bos radijs 1 limoen (schoongeboend) 6 el sladressing naturel 75 g gezouten pinda's 350 g kipdijfilet 2 el olie 1½ el thai red curry (specerijenmelange, blikje 70 g, Eur... bekijk recept »
4 sinaasappels 2 teentjes knoflook 5 el vloeibare honing 2 tl cayennepeper 2 el olijfolie 1 kg kippenvleugels 4 maïskolven 150 g boter 1 bos koriander (stelen) 1 chilipeper 1 limoen zoutvlokken 150 g gekookte Belugalinzen 0.25 rode kool 1 komk... bekijk recept »
1 zak gekruide ribbel partjes (met knoflook en rozemarijn (aardappelproduct 600 g, diepvries)) 1 schaal groenteballetjes (210 g) 1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 1 zak radijs (2 bosjes) 3 takjes verse munt&... bekijk recept »
700 g krieltjes 0,5 komkommer 4 el yoghurtdressing 1 ui 1 bos radijsjes 150 g gekookte (been)hamreepjes 15 g peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet ze af en laat in een wijde schaal... bekijk recept »
1 bosje radijs (schoongemaakt) ½ bakje verse munt ((a 15 g), fijngesneden) 4 el Griekse yoghurt 1 el mayonaise1. Rasp de radijsjes. Voeg de munt, yoghurt en de mayonaise toe. Roer om en breng op smaak met peper en zout. Lekker al... bekijk recept »
6 eieren 1 pakje Zeeuws spek (144 g) 1 krop andijvie 5 el olijfolie extra vierge 2 el rodewijnazijn 2 tl grove Zaanse mosterd 1/2 tl suiker 1 bosje radijsjes (in plakjes)1. Kook de eieren ca. 6 min. Laat ze schrikken onder kou... bekijk recept »
200 ml Griekse yoghurt 1 el olijfolie extra vierge 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngesneden) 1 schaaltje groene aspergetips (100 g) 1 bosje radijs 1 komkommer1. Roer een dipsaus van de yoghurt met de olie, de koriander en zou... bekijk recept »