Recepten met paprika

1000 recepten met paprika

Paprika

Paprika Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer

Paprika-amuse

12 mini-paprika's1 sjalotje, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngesneden1 tomaat, fijngesneden25 g boter300 ml groentebouillon (van tablet)2 eetl. gehakte basilicum1. Snijd een kapje van de bovenkant van ... bekijk recept »

Paprika-plaattaart

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid2 eieren100 ml roomzoutversgemalen pepervoor de topping:1 rode paprika, in brede repen1 gele paprika, in brede repen1 groene paprika, in brede repen1 rode ui, in schijven1 takje rozemarijn of 1 theel. gedroogd100 g geras... bekijk recept »

Pikante kip met bonte paprika

4 eetl. tomatenpuree2 teentjes knoflook, geperst3 eetl. honing2 theel. worcestershiresaus1/2 theel. tabasco of mespunt cayennepeper5 eetl. olijfoliezout1 theel. gehakte verse rozemarijn of mespunt gedroogd4 kippenpoten of 8 drumsticks1 rode, gele... bekijk recept »

Pikante saus van gele paprika

4 gele paprika’s2 eetl. zonnebloemolie1 ui, gesnipperd1 theel. komijnzaadjes of mespuntje djinten1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesnipperd1 theel. kerriepoeder75 ml kokosmelkzout1. Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de z... bekijk recept »

Pita tosti met kaas, parmaham en geroosterde paprika

4 grote pitabroodjes4 plakken jong belegen kaas4 plakken parmahamgeroosterde paprika's1. Snijd 4 grote pitabroodjes open en beleg ze met een plak jong belegen kaas, een plakje parmaham en een paar repen geroosterde paprika uit een pot. Verdeel er... bekijk recept »

Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

1 blik rode bonen (ca. 350 g)2 eetl. wokolie of arachideolie1 teentje knoflook, gehakt1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen2 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm1/2 eetl. versgehakte tijm of 1/2... bekijk recept »

Rosbief met sjalotten en paprika

2 eetl. boter of olijfolie700 g rosbief(grof) zout en versgemalen peper2 eetl. oregano2 grote rode paprika’s, in grove stukken10 sjalotjes, gepeld en gehalveerd200 ml rode wijn1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koeke... bekijk recept »

Salade met artisjokken, geroosterde paprika en feta

1 blikje artisjokharten, uitgelekt1 pot geroosterde paprika, gespoeld en uitgelekt100 g feta, in reepjes of blokjes1 bos (platte) peterselie, grof gehaktvoor de dressing:1 eetl. citroensap1 theel. citroenrasp3 eetl. extra vergine olijfoliezout en ver... bekijk recept »

Salade van groene paprikas, feta en koriander

3 groene paprika’s, in dunne repen1 rode ui, in halve dunne ringen100 g geitenfeta, in blokjes50 g Griekse zwarte olijven, grof gehakt4 eetl. olijfolie1 theel. mosterd1 eetl. citroensap1/2 bos koriander, grof gehakt1. Vermeng de paprikarepe... bekijk recept »

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

4 ongepaneerde varkensschnitzelszout en versgemalen peper2 eetl. bloem450 g kant-en-klare gesneden aardappelparten2 teentjes knoflook, geperst1 theel. paprikapoeder3 eetl. olijfolie50 g koude boterrasp en sap van 1/2 citroen1 eetl. gehakte peters... bekijk recept »

Pagina 74 van 100