Recepten met paprika

1000 recepten met paprika

Paprika

Paprika Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer

Soep van rode paprika

4 rode of oranje paprika’s4 eetl. olijfolie1 (zoete) ui, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. verse tijmblaadjes1 eetl. tomatenpuree500 ml kokende groentebouillon van 1 tabletzout en versgemalen peper1. Verwarm de oven op 220°C... bekijk recept »

Spinaziesalade met geroosterde groene paprika, feta en walnoten

2 groene paprika’s100 g feta300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd50 g walnoten, grof gehaktvoor de dressing:2 eetl. witte wijnazijn1 theel. honingmespunt scherpe mosterd3-4 eetl. extra vergine olijfoliezout en versgemalen peper1. Snijd de ... bekijk recept »

Toast met paprika en makreel

6 sneetjes witbroodolijfolie ‘extra vierge’3 teentjes knoflook, geperst2 groene paprika’s in reepjes1 blik tomaatblokjeszwarte peperca. 200 g gerookte makreel (Vismarine)125 g demi crème fraîche (Melkan)1 bosje petersel... bekijk recept »

Veldslasalade met paprika en eieren

1 avocado2 sinaasappels50 ml mayonaise2 eetl. dille, vers of diepvries50 ml yoghurt (Melkan)mespunt kerriepoedermespunt cayennepepermespunt zout1 zakje veldsla (100 g), worteltjes verwijderd1 gele paprika, in smalle reepjes2 lente-/bosuitjes, in ... bekijk recept »

Vispakketjes met paprikasabayon

4 koolvisfilets (Vismarine)zoutpeper100 g tapenade8 plakken rauwe ham2 eetl. olijfolievoor de paprikasabayon:200 g rode paprika2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel.... bekijk recept »

Vitaminesalade van gele paprika

2 gele paprika’s2 handsinaasappels2 eetl. olijf- of zonnebloemolie1 theel. mosterd1 eetl. honing1/2 citroen (sap) naar smaakzoutversgemalen peper50 g blanke rozijnen1. Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepje... bekijk recept »

Zalmroerbak met broccoli en paprika

250 g broccoli, in roosjes1 citroen2 eetl. roerbakolie of arachideolie250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repenzoutversgemalen peper2 cm gemberwortel, geschild en gehakt1 teentje knoflook, gehakt1 rode ui, in partjes1 gele paprika, zonder zaadj... bekijk recept »

Broccoliroerbak met kip, paprika honing

600 g broccoli 300 g witte rijst 2 el wokolie 300 g kipfilet, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 2 el honing sap van 1 limoen1. Verwijder een plakje van de steel van de broccoli. Schil de steel met een dunschiller. Snijd de broccoli in klein... bekijk recept »

Gehaktschotel met aardappel, paprika en kaassaus

2 tl Silvo gyroskruiden100 g geraspte kaas6 el olijfolie1 kg panklare vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)3 el tomatenpuree3 stuk(ken) paprika’s (in blokjes gesneden)1 zak(je) gesneden uiringen400 g gehakt1 pak(je) PLUS Mix voor kaassa... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot met rode paprika

1 pot(ten) Peper en zout1 blik(je) extra geconcentreerde Delmonte tomatenpuree (70 g)0,5 tl suiker1 stuk(ken) Unox boerenscharrel rookworst à 250 g1250 g kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)2 stuk(ken) rode paprika’s (in ... bekijk recept »

Pagina 75 van 100