1000 recepten met paprika
4 rode of oranje paprika’s4 eetl. olijfolie1 (zoete) ui, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. verse tijmblaadjes1 eetl. tomatenpuree500 ml kokende groentebouillon van 1 tabletzout en versgemalen peper1. Verwarm de oven op 220°C... bekijk recept »
2 groene paprika’s100 g feta300 g verse spinazie, gewassen en gedroogd50 g walnoten, grof gehaktvoor de dressing:2 eetl. witte wijnazijn1 theel. honingmespunt scherpe mosterd3-4 eetl. extra vergine olijfoliezout en versgemalen peper1. Snijd de ... bekijk recept »
6 sneetjes witbroodolijfolie ‘extra vierge’3 teentjes knoflook, geperst2 groene paprika’s in reepjes1 blik tomaatblokjeszwarte peperca. 200 g gerookte makreel (Vismarine)125 g demi crème fraîche (Melkan)1 bosje petersel... bekijk recept »
1 avocado2 sinaasappels50 ml mayonaise2 eetl. dille, vers of diepvries50 ml yoghurt (Melkan)mespunt kerriepoedermespunt cayennepepermespunt zout1 zakje veldsla (100 g), worteltjes verwijderd1 gele paprika, in smalle reepjes2 lente-/bosuitjes, in ... bekijk recept »
4 koolvisfilets (Vismarine)zoutpeper100 g tapenade8 plakken rauwe ham2 eetl. olijfolievoor de paprikasabayon:200 g rode paprika2 dl visbouillon of groentebouillon (visfond of van tablet)1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 theel.... bekijk recept »
2 gele paprika’s2 handsinaasappels2 eetl. olijf- of zonnebloemolie1 theel. mosterd1 eetl. honing1/2 citroen (sap) naar smaakzoutversgemalen peper50 g blanke rozijnen1. Schil de paprika’s met een dunschiller en snijd ze in dunne reepje... bekijk recept »
250 g broccoli, in roosjes1 citroen2 eetl. roerbakolie of arachideolie250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid, in repenzoutversgemalen peper2 cm gemberwortel, geschild en gehakt1 teentje knoflook, gehakt1 rode ui, in partjes1 gele paprika, zonder zaadj... bekijk recept »
600 g broccoli 300 g witte rijst 2 el wokolie 300 g kipfilet, in blokjes 1 gele paprika, in blokjes 2 el honing sap van 1 limoen1. Verwijder een plakje van de steel van de broccoli. Schil de steel met een dunschiller. Snijd de broccoli in klein... bekijk recept »
2 tl Silvo gyroskruiden100 g geraspte kaas6 el olijfolie1 kg panklare vastkokende aardappelen (in blokjes gesneden)3 el tomatenpuree3 stuk(ken) paprika’s (in blokjes gesneden)1 zak(je) gesneden uiringen400 g gehakt1 pak(je) PLUS Mix voor kaassa... bekijk recept »
1 pot(ten) Peper en zout1 blik(je) extra geconcentreerde Delmonte tomatenpuree (70 g)0,5 tl suiker1 stuk(ken) Unox boerenscharrel rookworst à 250 g1250 g kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)2 stuk(ken) rode paprika’s (in ... bekijk recept »