860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer20 cl bouillon van schaaldieren 50 g geraspte parmezaan 150 g oesterzwammen 3 eetlepels olijfolie 2 preiwitten 6 saffraanstampers 16 tijgergarnalen, gekookt (jumbo) 10 cl tomatencoulis 20 cl verse room1. Maak de witte preistengels schoon. Snij ze in ... bekijk recept »
1 ui 5 el zonnebloemolie 1 tl gemberpoeder (djahé) 150 g oesterzwammen 300 g risottorijst 9 dl kraanwater 4 el sojasaus 300 g kipfilet 400 g Chinese groentemix1. Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemb... bekijk recept »
2 uien 2 bakjes oesterzwammen (a 150 g) 3 eetlepels olijfolie 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 x 50 g) 500 ml melk 150 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue) 1 pak lasagnevellen (250 g) 1 zakje gemalen belegen kaas ... bekijk recept »
4 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels medium dry sherry 4 cm verse gemberwortel 2 bakjes oesterzwammen (a 150 g) 150 g bloem 1 ei (losgeklopt) 150 ml mineraalwater (ijskoud) 150 ml roerbakolie ½ bakje tuinkers1. ... bekijk recept »
100 g shii-take 100 g cantharellen 150 g oesterzwammen 75 g vloeibare margarine 2 sjalotjes gesnipperd 50 g bloem 150 ml droge witte wijn 1 pot groentebouillon 125 ml slagroom 2 el peterselie fijngehaktVeeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stuk... bekijk recept »
275 g meergranenrijst 1 ui 1 teen knoflook 320 g biefstukken 1 aubergine 150 g oesterzwammen 3 el olie 2 el oestersaus 125 g taugé 3 bosuien1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de... bekijk recept »
1 zak penne rigate (pasta 500 g) 2 uien 1 bakje oesterzwammen (150 g) ½ potje gedroogde tomaten in olie (a 180 g) 2 eetlepels olijfolie 1 duopakje hamreepjes (200 g) 2 potten Specialità met Porcini (pastasaus... bekijk recept »
2 bakjes oesterzwammen (a 150 g) 4 eetlepels olijfolie extra vierge ½ citroen (geperst) 2 theelepels gedroogde tijm zeezout (versgemalen) versgemalen zwarte peper1. Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in grove ... bekijk recept »
1 kleine oranje pompoen 2 bouillonblokjes (kip) 5 kruiden poeder 1 tl verse geraspte gember 1 el noten 1 el uitgeperste citroen 2 tl sherry gehaktballetjes 1/3 kopje room of kokosmelk stuk of 5 gedroogde abrikozen 1 teentje knoflook 2 tl suiker Kook ... bekijk recept »
50 g boter/25 g bloem/1 ltr kippenbouillon(zelfgetrokken)/150 g oesterzwammen/zout/witte peper/100 g gerookte kipfilet/1 eierdooier/1 dl koksroom/nootmuskaat/citroensap/1/2 verse bascilicum Hulpmiddelen Alu.folie Hulpmiddelen - Alu.folie Bereidingsw... bekijk recept »