860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer1 struik bleekselderij 2 grote rode uien 1 bakje oesterzwammen (150 g) 2 eetlepels olie peper 100 g Danish blue (kaas)1. Bleekselderij wassen, schoonmaken en stengels in stukken van ca. 5 cm snijden. Uien pellen en elk in 6 parten... bekijk recept »
2 sjalotjes 3 bosuitjes 2 bakjes oesterzwammen (` 150 g AH) 4 eetlepels olijfolie 1 pak risottorijst (400 g) 2 dl witte wijn 2 groentebouillontabletten 1 zakje panklare sperziebonen (250 g) 75 g oude kaas (stukje)1... bekijk recept »
400 g tagliatelle (lintpasta) 1 schaaltje seizoensmelange (paddestoelen, 150 g) 1 bakje oesterzwammen (150 g) 6 el olijfolie met witte truffelaroma (fles 250 ml) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden)... bekijk recept »
75 g boter 6 appels ((bijv. braeburn), ongeschild en in blokjes) 100 ml calvados (slijter) 1 bak oesterzwammen (150 g) 1 theelepel Japanse sojasaus 1 kip ((heel) biologisch op kamertemperatuur) 1 theelepel salie (... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen (150 g) 2 bosuitjes 1 stengel sereh 2 rode pepers 1 limoen 1 eetlepel olie 2 groentebouillontabletten 1 blikje bamboescheuten (227 g) 150 g maïskorrels 3 takjes koriander 2 eetlepels sojasaus1. Oest... bekijk recept »
1 pak gele rijst (325 g) 4 eetlepels olie 1 bakje tofu pittig gekruid (180 g) 1 bakje oesterzwammen (150 g, in reepjes) 1 zak Thaise groentemix (400 g) 3 eetlepels Japanse sojasaus 1 zak gemengde sla (200 g) 2 e... bekijk recept »
15 cl champagne brut (of cava) gehakte bladpeterselie 100 g gerookte spekreepjes 400 g oesterzwammen 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 sjalot 700 g tongfilets 15 cl verse room 1 zakje visnat in poedervorm1. Bereid het visnat volgens de aanwijzinge... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 100 ml witte balsamicoazijn ½ zakje verse peterselie (a 30 g, fijngeknipt) 1 teentje knoflook (uitgeperst) zout en peper olijfolie1. Snijd de oesterzwammen in brede repen en kook ze 2-3 minuten in een meng... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen (150 g) 1 bakje koelverse tagliatelle (pasta, 250 g) 25 g boter 1 bakje biefstuk (stroganoff (500 g)) 1 zak rucola (sla, 75 g) 2 eetlepels balsamicodressing 50 g pittige kaas ((bijv. grana pa... bekijk recept »
2 stukken rosbief (a ca. 600 g) 3 eetlepels vloeibare boter (of gesmolten boter) grofgemalen zwarte peper 250 ml slagroom 6 eetlepels geraspte mierikswortel (potje) 1 theelepel mosterd1. Rosbief in 30 min. op kamertemperatuur... bekijk recept »