860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer1 rode ui 400 gr gemengde paddestoelen (bv. kastanjechampignons, cantharellen, shii-takes, oesterzwammen)2 teentjes knoflook Klontje boter 100 ml kookroom Tijm1 liter groentebouillon Peper en zout Peterselie voor de afwerkingSnipper de ui en hak de k... bekijk recept »
½ pak pandanrijst (a 250 g) 3 bosuitjes 1 zakje broccoliroosjes (300 g) 1 bakje oesterzwammen (150 g) 3 eetlepels oosterse roerbakolie 2 eetlepels sojasaus 150 g gezouten cashewnoten1. In pan 4 dl water aan de kook bre... bekijk recept »
110 g boter 3 eetlepels dikke room 0,5 koffielepel gedroogde salie 2 gehakte sjalotten 400 g oesterzwammen 20 cl rode wijn type Madiran 1 takje tijm 4 varkenshaasjes 20 cl vleesfond 400 g worteltjes1. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180 °C). Wrij... bekijk recept »
1 teentje knoflook 1 ui 150 g oesterzwammen 1 courgette 1 rode paprika 4 saucijzen zonnebloemolie Saucijzen met gebakken oesterzwamPel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.Scheur de oesterzwammen in lange... bekijk recept »
1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 g) 5 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml) 3 groene paprika's 1 bakje oesterzwammen (150 g) 250 g eiermie 3 eetlepels zonnebloemolie 3 bosuitjes1. Kip met 4 eetlepels marinade meng... bekijk recept »
4 eetlepels arachide-olie 150 g beaufortkaas in blok 50 g gepelde noten 150 g gerookte spekblokjes Delhaize 1 ijsbergsla 1 krulsla 200 g oesterzwammen 2 eetlepels wijnazijn op oude wijze1. Was en droog de sla. 2. Kuis de oesterzwammen. 3. Schik de b... bekijk recept »
800 ml water 2 groentebouillonblokjes 1 rode ui 2 teentjes knoflook 300 g oesterzwammen olijfolie om in te bakken 300 g risottorijst 100 ml rode wijn 65 g pijnboompitten 250 g cherrytomaten 75 g ge... bekijk recept »
500 g gnocchi 1 rode ui 2 teentjes knoflook 300 g oesterzwammen olijfolie om in te bakken 100 ml witte wijn 400 ml passata 500 g groene asperges 100 g zongedroogde tomaten 0.5 bosje salie 400 g kabe... bekijk recept »
4 kalfssaucijzen 1 rode peper (schoongemaakt) 3 el olijfolie 300 g oesterzwammen (in reepjes van 1.5 cm breed) 1 teen knoflook (fijngesneden) 350 g pappardelle (pasta) 1 bakje platte peterselie (20 g, fijngesneden) 75 g Pecorino ... bekijk recept »
2 noten boter 15 cl droge witte wijn 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 2 eetlepels gehakte peterselie 800 g kalfsgebraad 2 teentjes knoflook 500 g oesterzwammen 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 takje rozemarijn 4 sjal... bekijk recept »