860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer1 Krop eikebladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes 2 eetl olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven (u kunt deze natuurlijk ook weglaten)2 eetl gehakte peterselie of bieslook vers of diepvries dressing... bekijk recept »
10 gedroogde funghi porcini (eenhoorntjesbrood)375 ml kokend water1 eetl olijfolie20 gr boter1 prei i ringen2 tenen knoflook450 gr arborio of een andere risottorijst1 l runderbouillon500 gr verse paddestoelen (portobello,shiitakeoesterzwammen bij AH ... bekijk recept »
20gr boter of magerine 400gr gemengede paddestoelen (bijv champignonsshitakescatharelleneekhoornsbroodoesterzwammen) 2 el olijfolie 1 sjalotjefijgesneden 175gr risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 akje rozemarijn 4 1/2 dl groentenbouillon 1 kropjeradicchi... bekijk recept »
200 gr cantarellenin reepjes200 gr oesterzwammenin reepjes200 gr kastanjechampignonsin plakjes2 el olijfolie50 gr boter of margarine2 sjalotjesfijngesneden1 teentje knoflookuitgeperst300 gr risottorijst6-8 dl kippenbouillon(tablet)2 1/2 dl droge witt... bekijk recept »
2 sjalotjes150gr groene asperges150gr bospeen100gr peultjes100gr courgette,100gr oesterzwammen4 eetl. olijfolie25gr boter250gr risottorijst9dl. bouillon( van kruidentablet)2 eetl. gehakte Italiaanse keukenkruiden( basilicum-oregano-tijm)stukje a 100 ... bekijk recept »
250 gr paddestoelen (cantharellenshii-takeoesterzwammen) 2 eetl citroensap 1 courgette 1 grote ui 75 gr boter 200 gr risottorijst 0,75 l kippenbouillon (blokjes) 50 gr geraspte parmezaanse kaas (liefst versgeraspt) 3 eetl koffieroom peperzout Maak de... bekijk recept »
20gr boter of magerine 400gr gemengede paddestoelen (bijv champignonsshitakescatharelleneekhoornsbroodoesterzwammen) 2 el olijfolie 1 sjalotjefijgesneden 175gr risottorijst 3/4 dl rode wijn 1 akje rozemarijn 4 1/2 dl groentenbouillon 1 kropjeradicchi... bekijk recept »
20 g boter of margarine 400 g gemengde paddestoelen (bijv champignonsshiitakescantharelleneekhoorntjesbroodoesterzwammen)in plakjes 2 el olijfolie 1 sjalotjefijngesneden 175 g risottorijst 1/2 dl rode wijn 1 takje rozemarijn 4,5 dl groentebouillon (... bekijk recept »
Ui500 g groene groenten500 g paddestoelen (bv. parijse champignonsoesterzwammenshitake,...of een mengeling van verschillende paddestoelen)250 g risotto rijst200 g spekjesreepjeskippenbouillon 250mlkruidenboter en olieparmesaanse kaas en verse basilic... bekijk recept »
175 g risottorijst 125 g cantharellengrote exemplaren gehalveerd 125 g oesterzwammenin brede repen 50 g geschaafde parmezaanse kaas 1 sjalotgesnipperd 1 bosje rucolagrof gehakt 1 teentje knoflookgeperst 4 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl ... bekijk recept »