860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer500 gr maiskipfilet 1 ui 250 gr verschillende paddestoelen (met papier schoonvegen, niet met water schoonmaken!) 25 gr boter of 2 el olijfolie 4 à 6 el pestosaus (potje) 2 dl room of creme fraiche 1 dl kippenbouillonLaat de kipfilet zo lang mogelijk ... bekijk recept »
4 kwartels2 dl gevogeltefond1 wortel1 rode paprika1 oranje paprika1 rode uien200 g oesterzwammenarachideolie3 lente-uienversgemalen peperzout1. Verhit de arachideolie in een wok of pan met zware bodem en bak de kwartels goudbruin. Haal daarna uit de ... bekijk recept »
200 g geitenkaas500 g oesterzwammen (of ridderzwammen)3 sjalotten3 tenen knoflook1 bosje bladpeterselieolijfoliepeperzout500 g Gevulde pasta1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Haal ze uit het water met een schuimspaan en roer er voorzic... bekijk recept »
1 preiwit2 lente-uien2 uien150 g boschampignons (cantharellen, hoorn des overvloeds, hannenkammen, oesterzwammen)500 g kastanjes2 l kippenbouillon2 el olijfoliefijn zeezoutfleur de selzwarte peper1. Kook de kastanjes, snipper de ui en het preiwi... bekijk recept »
4 kalfslappen1 kg aardappelen200 g walnoten80 g kastanjes (gepeld)30 g paneermeel2 el bloem1 ei (losgeklopt)1 kg paddenstoelen (cantharellen, oesterzwammen)2 teentjes knoflook1 el bladpeterselie2 takjes tijmbotermelknootmuskaatpeperzout1. Schil de aa... bekijk recept »
250 g pastaschelpen400 g gemengde champignon (shiitake, girolle, oesterzwammen, kastanjechampignons...)1.5 dl room1 borrelglaasje droge sherryolijfolie1 teentje knoflook2 el peterselie1 takje dragonpeperzout1. Kook 250 g pastaschelpen beetgaar in rui... bekijk recept »
200 g konijnenfilet (in reepjes)4 el pijnboompitten (geroosterd)8 kolfjes babymaïs100 sneetjes gerookt spek250 g gemengde sla150 g bospaddenstoelen100 g oesterzwammen50 g roomboter10 cl arachideolie2 cl notenolie2 sjalotten (gehakt)2 el mayonaise0.25... bekijk recept »
600 g lamsfilet200 g oesterzwammen4 plakken ganzenlever (in schijfjes)1.2 kg aardappelen (Parisienne)5 cl rode port1 dl bruine fond1 el verse dragon (fijngehakt)peper50 g bakboter50 g roomboterzout1. Haal de filet van het lamszadel en verwijder alle ... bekijk recept »
4 stengels prei500 g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitake, bruine en witte champignons)1 sjalot1 teentje knoflook50 g walnoten (grof gehakt)1 citroen1 el maïsolie1 el notenoliepeperzout1. Snij het preiwit in dunne staafjes of ringetjes. Sp... bekijk recept »
Voor de salade 1 krop eikenbladsla 300 g oesterzwammen en champignons 3 sjalotjes gesnipperd 2 eetlepels olijfolie 200 g geitenkaas 200 g blauwe en witte druiven 12 zwarte olijven 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook Voor de dressing 5 eetlepe... bekijk recept »