860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer25 gr boter 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook 100 gr grotchampignons in plakjes 100 gr Italiaanse boleten in plakjes 100 gr oesterzwammen in repen 100 gr shii-take in plakjes 1 dl droge witte wijn 1 liter groentebouillon 1/4 liter room peperzout Ve... bekijk recept »
250 gram diverse paddestoelen (champignonsoesterzwammen etc.) 5 eetlepels olijfolie mespuntje tijm 1 geperst teentje knoflook 200 gram UnieKaas Black Labelin reepjes gesneden 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel honing 1/2 eetlepel mosterd peperzout 1 ro... bekijk recept »
100 g oesterzwammen- 100 g kastanjechampignons- 100 g shiitake- 40 g boter (bakboter)- 1 teentje knoflook- 1 krop sla (eikenblad)- 1 krop ijsbergsla- 4 cl olijfolie (extra vierge)- 1 cl sesamolie- 2 cl balsamicoazijn- 0.5 eetlepel mosterd- 2 eetlepel... bekijk recept »
400 g champignons, oesterzwammen of ander; e paddestoelen 4 preien, in schuine stukken 8 el balsamicoazijn 10 el olijfolie peper zout Meng in een pannetje de balsamicoazijn met 8 el olijfolie. Voeg de prei toe en kook deze, met het deksel op de pan... bekijk recept »
500 gm kippenvlees 2 wortelen 2 lente-uien met loof 6 oesterzwammen 1 shiitake of andere paddestoelen 8 toefjes broccoli 1 cm verse gember 1 ei 1 blokje tofu (150 g) 1 eetlepel suiker 2 1/2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels sake of droge witte wijn 1 pl... bekijk recept »
12 middelgrote champignons citroensap 30 gr boter 4 geperste tenen knoflook 1 eetlepel cognac 4 eetlepels oud broodkruim 3 eetlepels fijngeknipte peterselie zout, versgemalen peper Verwarm de oven voor op 200°C. Veeg de champignons schoon, breek... bekijk recept »
1 ui ½ rode paprika 100 g champignons 100 g oesterzwammen 100 g cantharellen 50 g boter 1 theelepel Provençaalse kruiden 25 g bloem 2½ dl melk 100 g verse roomkaas ½ kruidenbouillontablet peper zout sojasaus 1 eetlepel fijngehakte peterselieVoorberei... bekijk recept »
500 gram rosbief 200 gram tauge 250 gram shii take paddestoelen 100 gram kastanje champignons 100 gram oesterzwammen 250 gram sperziebonen 200 gram gehakte tofu 2 lente uitjes scheutje witte wijn kruiden zwarte peper, zout, 5-kruidenpoeder, wasabi po... bekijk recept »
600 gram tagliatelle 50 gram boter 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui in dunne ringen gesneden 600 gram gemengde paddestoelen b.v kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons) 10 gram bloem 1 1/2 dl groentebouillon 2 eetlepel drog... bekijk recept »
300 g kalfskogelbiefstuk 250 g haricots verts 250 g gemengde paddestoelen, bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons, trompettes des morts 4 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 1 eetlepel balsamico-azijn Zout Peper 2 Eetlepels olie verhitten Vlees op ... bekijk recept »