860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer2 eetlepels olijfolie 3 groene paprika's (in stukjes) 2 x 150 g oesterzwammen (in reepjes) 2 teentjes knoflook (geperst) 2 blikken rode kidneybonen ((a 400 g), uitgelekt) 3 eetlepels balsamicoazijn 3 x 85 g rauwe ham&n... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 2 courgettes 5½ eetlepel olijfolie 2 bakjes oesterzwammen (à 150 g AH) 1 blikje artisjokharten (400 g Mickey) 1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade (à 100 g AH Huistraiteur) 300 g risottorij... bekijk recept »
400 g volkoren penne (pasta) 2 eetlepels olijfolie (eventueel uit potje zongedroogde tomaten) 1 schaaltje kalkoenborstfiletreepjes 150 g oesterzwammen (in reepjes) 1 ui (in ringen) 1 courgette (in halve plakjes) 1... bekijk recept »
4 el ketchup 6 el appelciderazijn 2 el donkere basterdsuiker 2 tl Tabasco chipotle 1 tl gerookte paprikapoeder 500 g duinvoetjes (paddenstoelen) (of oesterzwammen) 200 g gesneden spitskool 150 g peen julienne 4 el mayonaise 1 e... bekijk recept »
1 kruimige aardappel 50 g boter 25 g bloem 1 schaal paddenstoelenseizoensmelange ((150 g), in stukken) 1 schaal oesterzwammen ((150 g), in stukken) 1 courgette (grof geraspt) 250 ml bospaddestoelenbouillon (van tablet)... bekijk recept »
500 g linguine 200 g oesterzwammen 250 g champignons 150 g shiitakes 1 sjalot enkele takjes peterselie 100 g geraspte parmezaan 1 eetlepel olijfolie 1 dl olijfolie (voor de olie) 25 g rucola peper en zout1. Neem een maatbeker en giet er de olijfolie... bekijk recept »
4 braadworsten 1 rode peper 1 el olijfolie 1 teen knoflook 300 g oesterzwammen 300 g pappardelle (pasta, zak 500 g) 75 g Pecorino Romano (kaas) 20 g platte peterselie1. Verwijder het vel van de braadworsten. Halveer de rode pe... bekijk recept »
800 g gemengde boschampignons (oesterzwammen, shiitake …) 1 sjalot 1 teentje knoflook Enkele takjes krulpeterselie 8 kleine sneden brood (Tradition) 1 eetlepel boter 1 eetlepel olijfolie peper en zout1. Zet een pan op het vuur met een lepel boter e... bekijk recept »
2 tabletten groentebouillon 1 zak Chinese groentemix 150 g oesterzwammen 2 el citroensap 4 el Japanse sojasaus 250 g eiermie 375 g tofu 3 el olie1. Breng in pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook. Roer groentemix en oesterz... bekijk recept »
400 g biefstuk zonnebloemolie 1 ui 2 teentjes knoflook 150 g oesterzwammen 250 g champignons 1 courgette 700 g voorgekookte mini-krieltjes 1 bosje peterselie 5 takjes dragon 100 g boter 1 cit... bekijk recept »