709 recepten met linzen
 Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer400 gr. linze 1 el. ciderazijn 4 el. olijfolie, extra vergine 8 stuks artisjokharten, uit blik 1 stuk rode ui, in ringen 150 gr. feta Zeezout Kruiden, gemengde, verseLeg de linzen in een kom en voeg de azijn, olie en peper toe. Hussel er voorzichtig ... bekijk recept »
1 liter water 250 gram (groen,of grauwe) linzen 2 bouillonblokjes koreander (vers of in poedervorm) trassi een handvol gepelde tamme kastanjes (kan ook uit een blik een volle eetlepel) Hulpmiddelen Pan met dikke bodem Hulpmiddelen - Pan met dikke b... bekijk recept »
250 gr rode of groene linzen 1 kop rijst 1 winterwortel 2 middelgrote aardappelen 1 ui 3 bouillonblokjes (kip of groente) 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels gedroogde mint 1 klein blikje tomatenpuree harisa (= sambal) ik gebruik 2 theelepels... bekijk recept »
250gr.mager lamsvlees] 100gr.linzen] 5 eieren 6 gedroogde pruimen] 2 uien] 100gr.suiker] 1mesp.kruidnagelpoeder,saffraanpoeder,zout] 1tl.gemale kardemon,kaneel,zout] 1el.rozijnen 1el.amandelschaafsel] 3el.olie] 20gr.boter] 250ml.vleesbouillon] 75ml.w... bekijk recept »
500 gr (rode) linzen zout 1/2 eetl koenjit 6 gedroogde chilipepertjes 1 grote ui 3 tomaten 3 teentjes knoflook 1 stukje gemberwortel van 2 cm dik 2 eetl olie 2 theel garam masala. U kunt de dahl het best in een afgedekte schaal in de magnetron verwar... bekijk recept »
500 gr (rode) linzen zout 1/2 eetl koenjit 6 gedroogde chilipepertjes 1 grote ui 3 tomaten 3 teentjes knoflook 1 stukje gemberwortel van 2 cm dik 2 eetl olie 2 theel garam masala U kunt de dahl het best in een afgedekte schaal in de magnetron verwarm... bekijk recept »
50 gr gerookte kipfilet in kleine reepjes1 lente-uitje (in dunne ringetjes)1 el zonnebloemolie4 kruidnagels1 el milde Indiase kerrie-pasta2 el rode linzen2 1/2 dl gevogeltefond4 el romige yoghurt1 el gehakte koriander Zie boven bekijk recept »
500 gr. lamsvlees100 gr. peterseliespinaziedillekorianderzaadbosje lente ui 100 gr. basmati rijst100 gr. erwten100 gr. witte bonen100 gr. linzen3 grote uien1/2 theelepel geelwortel1/4 theelepel zwart peper1/2 theelepel zout1 el plantaardige olie Voeg... bekijk recept »
4 tomaten 1 komkommer 2 bosuitjes 1 eetlepel (sherry)azijn 3 eetlepels olijfolie zout versgemalen peper 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie 1 blikje linzen (netto 400 g) 200 g gemengde (rocket) sla 6 sneetjes notenbrood 50 g boter 2 theele... bekijk recept »
1 grote ui en anderhalve paprikain stukjes,twee geperste knoflookteneneen scheutje olijfolieeen half pak linzenanderhalve liter water,Een half pond shoarma-reepjes-vlees,een half bekertje zure roompeper en drie bouillonblokjes. Een half pond shoarma-... bekijk recept »