709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer200 g linzen3 uien (gesnipperd)1 kg tomaten2 teentjes knoflook (geperst)2 takjes tijm2 takjes rozemarijn1 blaadje laurier1 bosje gehakt peterselie6 el oudbakken brood (fijn gemalen)3 el bloemsuikeroliepeperzout1. Pureer de linzen samen met 1 gesnippe... bekijk recept »
4 fazanten10 mandarijnen250 g rode linzen6 el rode-bessenconfituur2 eidooiers6 el paneermeel2 el bloem350 ml rode wijn500 ml kippenbouillonolijfoliehandvol bladpeterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de linzen gaar in de kippen... bekijk recept »
Gele linzen ~ Rijstemeel ~ Palmsuiker ~ Kokosmelk ~ Sesamzaadjes (ongeroosterd) ~ Pinda's (ongzouten) Hulpmiddelen Steelpannetje koekepan Hulpmiddelen - Steelpannetje koekepan Voorbereiding Laat de linzen een nacht weken. Kook de linzen gaar en ma... bekijk recept »
1 pompoen rode linzen 1 tomaat pindakaas loempiasaus 1 banaan groentebouillonblokjes Optioneel: melk creme fraiche loempiasaus ui paprika (vers of gegrild uit een potje) winterpeen of worteltjes suiker peterselie Schil een biologische pompoen van de ... bekijk recept »
2 kipfilets, 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl), 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 Spaanse peper, 2 kopjes rode linzen, 2-3 eetlepels bloem, 7,5 dl kippenbouillon, sap van 1 citroen, 1 theelepel paprikapoeder, zoutpeper, 1 takje tijm, 1 laurierbl... bekijk recept »
2 eetlepels olie 1 zakje ratatouillegroenten (mix 400 g) 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta (pot) 4 dl gezeefde tomaat 2 blikjes linzen (` 400 g) 150 g kipfilet (vleeswaar) 1/3 zakje verse koriander (` 15 g) Bereidingswijze In (roerbak)pan o... bekijk recept »
2 dubbele kipfilets1/2 kopje olijfolie (ongeveer 0.6 dl)1 teentje knoflook1 ui1 rode paprika1 spaanse peper2 kopjes gewassen roden linden (mogen hele linzen of halve linzen zijn) 2 tot 3 eetlepels bloem750ml kippenbouillon van tablettensap van 1 citr... bekijk recept »
125 gr Linzen 1 ui 1 blik gepelde tomaten op sap 1 rode paprika ? knolselder 1 aardappel 1 prei 1 blad Laurier ? tl Kerrie (massala) 1 tl gemberpoeder 2 el Rozijnen 10 cm choriso worst (dunne) 1 blokje Runderbouillon 15 gr Boter of olie Zwarte peper ... bekijk recept »
300 g lamslappen 1 ui 15 g verse koriander 50 g verse selderij 200 g linzen 3 el olie 2 tl paprikapoeder zwarte peper 1 envelopje saffraan 1 klein blikje tomatenpuree 2 vleesbouillontabletten 1 blik tomatenblokjes 50 g vermicelli 50 g bloem zout 1 ci... bekijk recept »
250 g lamsvlees (in stukjes) 2 el olijfolie 2 uienfijngesneden 200 g knolselderijin stukjes 4 el fijngesneden peterselie 6 el fijngesneden koriander 750 g tomatenontveldzaadjes verwijderdin stukjes 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl sa... bekijk recept »