Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Gekonfijte kwartel met linzensalade en notenolie

4 kwartelboutjes 4 el grof zout 1 blik eendenvet 4 el groene linzen 1 stukje wortel, fijngesneden 1 stukje prei, fijngesneden 1 el olijfolie 1 el notenolie 1 scheut sherryazijn1. Verdeel het grof zout over de boutjes en laat 2 uur pekelen. Verwijd... bekijk recept »

Linzenballetjes

1 blik (400 g) blonde linzen gespoeld, uitgelekt 1/2 bosje koriander, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 lente-uien, fijngehakt 2 sneden brood, verkruimeld 1 eiwit, zout & peper 2 tl gemalen komijnzaad 1/2 tl pilipili in vlokken 5 el ma... bekijk recept »

Linzenpannenkoekjes met serranoham

200 g gedroogde groene linzen 1 sjalotje 1 teentje knoflook 85 g bloem 1 dl melk 1 ei Solo Vloeibaar snufje zout snufje peper 3 verse vijgen 10 plakjes serranoham verse bieslook 1. Kook de linzen in ruim water met de gesnipperde sjalot en ... bekijk recept »

Linzenschotel

3 kneepjes Solo Vloeibaar 1 groene paprika 1 gele paprika 1 rode paprika 1 rood pepertje 1 teen knoflook 1 grote prei 800 g (gedroogde) linzen1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd ondertussen de paprika's in re... bekijk recept »

Halloweenrecept Pompoensoep

300 g linzen (pak 500 g Silvo)1 pompoenschoongemaakt en in stukken1 winterpeengrof gesneden1 grote uiinstukken2 tenen knoflookgepeld1 rode peper1 schaaltje platte peterselie (20g)1 tl tijm2 laurierblaadjes200 ml sherry125 ml creme fraiche Spoel de li... bekijk recept »

Linzentaartje Met Tuinkruidensaus

2 eetlepels vers gehakte bieslook - 2 plakjes bladerdeeg - 1 eetlepel boter - 1 ei - 1 eierdooier - 1 zakje kaassaus - tuinkruid - vergemalen peperkorrel - 1 1/2 dl. room - 150 gram gekookte linze Gebruik bij voorkeur gekookte linzen uit blik. In p... bekijk recept »

Lauwe Linzensalade Met Geroosterde Paprika

200 gr gedroogde linzen 6 el olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook 1 el. gedroogde provencaalse kruiden 1 rode paprika in brede repen 1 gele paprika in brede repen 250 gr knolselderij,geschilt en in kleine blokjes. 0,5 citroen ,geperst 1 tl sche... bekijk recept »

Linzensoep

250 gr. rode linzen 2 gesnipperde uien 2 tenen knoflook 250 gr. gemengde soepgroente paprikapoeder laurierblad sambal kruizemunt 4 maggi rundvleesbouillontablettenWas de linzen, breng ze aan de kook met twee liter water en afschuimen. Fruit intussen ... bekijk recept »

Linzensoepje met mosseltjes

1 kg mosselen 1 ui 1 tak selder 1 kruidentuiltje 150 g groen linzen 1 ui 1 preiwit 1 teentje knflook 2 sjalotten 7 dl gevogelte fond 3 dl mosselkookvocht boter om te bakken 1 dl room +33% 1 groene kool 0.5 dl roommosselen met de ui en de seldere en h... bekijk recept »

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met een stamppo

600 g kabeljauwfilet 800 g Friese borgers(aardappelen) 300 g wilde spinazie 100 cc melk 75 g roomboter 150 cc visfond 100 cc kalfsfond 50 cc dragon azijn 50 g linzen 40 g spekjesSchil en kook de borgers, stoom ze hierna mooi droog. Druk de aardappels... bekijk recept »

Pagina 42 van 71