709 recepten met linzen
Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer225 gr broccoliroosjes 1 rode paprika 225 ontsproten linzen 50 gr sultana rozijnen 4 el dressing van olie en azijn 1 tl verse geraspte gemberDe broccoliroosjes 5 min in kokend water laten staan. Afgieten en uit laten lekken. De paprika schoonmaken, z... bekijk recept »
12 preiwitten 100 g linzen 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 blaadje laurier 6 cl zonnebloemolie 2 cl wijnazijn (wit) peper kruidenzout 0.5 eetlepel mosterd- Breng de linzen aan de kook in water met tijm, laurier en bonenkruid. - Was de prei en snij ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1/4 van een grote knolselder 3 dikke preien 2 stengels witte selder 3 dikke wordelen 1 dikke venkelknol 2 courgettes 1 zoete aardappel middelmaat 4 gele rapen middelmaat 2 uien teentjes look naar smaak 1 rood spaans pepertje 4 à 5 gr... bekijk recept »
voor 2 personen: 1 eetlepel boter 1 ui 1 teentje knoflook 1 gele paprika 125 gram champignons 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel fijngeknipte peterselie 5 eetlepels gekookte linzen 1/2 blik tomaatblokjes 150 gram hamblokjes 1/2 theelepel gedroogde t... bekijk recept »
Voor 4 personen: 300 gr fijngesnipperde ui 2 teentjes lookook 1 selder 4 wortelen 1 kl olijfolie 1 blik gepelde tomaten 4 blokjes gevogeltebouillon 1 klein doosje linzen 1 kl komijn 4 takjes rozemarijn peperPel de teentjes look en hak ze fijn. Maak d... bekijk recept »
voor 4 personen: 100 g groene linzen 100 g gerookte zalm in sneden 1 ui 1 teentje look 2 soeplepels olijfolie 2 soeplepels water 1 laurierblad 2 soeplepels Xérèsazijn 1 koffielepel mosterd bieslook of dille gedroogde tijm zout en peper t... bekijk recept »
4 kornhoenders 600 g linzen 250 g aardappels 225 g wortels 2 bouquets garni 300 ml korhoendersfond 100 ml sinaasappelsap 20 g boter olijfolie zout en peper naar smaakSchroei de kornhoenders af voor de bereiding en snijd ze in stukken. Zet he... bekijk recept »
750 gr ontbeende hertenbout, 2 uien, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 50 gr boter peper, zout, 2 dl wildfond, 2 el gin of jenever, 400 gr gemengde paddestoelen (shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons) 2 el zwartebessengelei, 30 gr b... bekijk recept »
4 sjalotjes ? 1 dunne prei ? 4 vleestomaten ? 1/3 zakje tijm (a 15 g) ? 2 eetlepels olijfolie ? 1 fles bouillon tomaat (350 ml) ? 1 theelepel suiker ? 100 g gedroogde linzen ? zout ? versgemalen peper Sjalotjes pellen en fijn snipperen. Prei... bekijk recept »
? 4 sjalotjes ? 1 dunne prei ? 4 vleestomaten ? 1/3 zakje tijm (a 15 g) ? 2 eetlepels olijfolie ? 1 fles bouillon tomaat (350 ml AH) ? 1 theelepel suiker ? 100 g gedroogde linzen (Silvo) ? zout ? versgemalen peper Sjalotjes pellen en fijn sn... bekijk recept »