155 recepten met koolrabi
Knolgewas met een blauwachtige of bleekgroene kleur. Vanaf maart te koop uit de kas en van mei tot november uit de volle grond. Schil de knol dun en eventuele harde stukken wegsnijden. De knol in vieren snijden of halveren, in plakjes of reepjes naar gelang de voorkeur. + lees meer1/2 knolselderie 1 koolrabi 50 gm verse of diepvriesdoperwten 2 vastkokende gekookte aardappelen 4 gekookte worteltjes 1 zure appel 1 blikje dunne sperzieboontjes (har; icots verts) ----VOOR DE SAUS---- 2 eidooiers 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel b... bekijk recept »
1 grote koolrabi 100 gr boter 750 gr mager lamsvlees in blokjes van 2 cm 1 eetlepel bloem 2 dl rode wijn 1 blik gepelde tomaten 3 uitgeperste teentjes knoflook 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, bijvoorbeeld peterselie, tijm, rozemarijn, drago... bekijk recept »
8 grote aardappelen van ongeveer dezelfde grootte 1 ei 75 g geraspte Goudse kaas 3 eetlepels geknipte bieslook 1/2 dl slankroom 200 g peultjes 400 g kleine worteltjes (bos) 1 koolrabi 4 dikke kogel- of ossehaasbiefstukken van ca. 125 g 50 g bakboter ... bekijk recept »
1 kleine koolrabi, 50 g worteltjes, 1 stengel bleekselderij, 1 kleine rode ui, 1 rode peper, 15 takjes verse koriander, 50 g gesneden rosbief zout, vers gemalen zwarte peper, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel suiker, 1? eetlepel vissausSchep in een ... bekijk recept »
8 wontonvellenganzenlever (in krullen)300 g Oosterscheldepaling (gerookte)250 g doperwten12 suikererwten (sugar snaps)groene sojabonen8 koolrabi1 eidooier125 g room3 dl sojasaus150 g kippenbouillon50 g witte wijncitroensapsojasesamtijmtuinkerspeperzo... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 kg koolrabi200 ml room1 potje zure room3 eieren50 g parmezaan (geraspt)3 el bladpeterselie2 el zonnebloempittenbloemboter6 el zonnebloemolie2 el citroensap2 el bieslookpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »
2 kleine courgettes 1 ui 1 teentje knoflook 250 g champignons 4 el olijfolie ½ el gedroogde tijm zwarte peper 1 koolrabi 8 el Griekse yoghurt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze ... bekijk recept »
500 gram kangoeroevlees 1 bussltje verse koriander 1 knol koolrabi 120 gram wortelen 1 fles donkere leffe 1 flesje wildfond 1 eetlepel droge kalfsboullion 2 sneden peperkoek met suiker 2 eetlepels mosterd 1. snijd het kangoeroe vlees in blokjes2. ... bekijk recept »
600 gr. in dunne plakken gesneden rundvlees.6 eetl. slaolie of zonnebloemolie.1 dikke plak rauwe ham van 100-150 gr.100 gr. kippepoulet.2 grote gesnipperde uien.500-600 gr. geschilde aardappelen.200 gr. geschrapte worteltjes.200 gr. koolrabi of meira... bekijk recept »
4 kalfskoteletten a ca. 150 gram 300 gram wortelen 200 gram doperwtjes (diepvries) 200 gram bloemkoolroosjes 300 gram koolrabi 20 gram boter 1/4 liter bouillon 1 eetlepel olie uienpoeder fijngeknipte peterselie. Bereidingswijze Leg de in plak... bekijk recept »