155 recepten met koolrabi
2 koolrabi's 60 g walnoten (bakje 60 g) 250 g geitenkaas (pakje 125 g) ½ tl gedroogde rozemarijn (potje 19 g) 40 g boter 2 friszoete appels (bijv. Jonagold) 2 el witte basterdsuiker 4 takjes rozemarijn (bak... bekijk recept »
2 granny smiths 1 koolrabi 1 komkommer 1 bosje radijs 1 bakje postelein 1 teen knoflook 1 doosje verse dille 250 g yoghurt peper en zout olijfolie1. Was de postelein in koud water, droog hem nadien en schik in een kom. Snijd de komkommer in fijne sli... bekijk recept »
350 g spruitjes 1 koolrabi 10 dadels 95 g hazelnoten 5 el verse Hollandse mayonaise 125 ml karnemelk 4 tl mierikswortel 4 tl oregano1. Maak de spruiten schoon en schaaf in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Schil de koolr... bekijk recept »
750 g pommes culinair (aardappelen) 3 uien 250 g winterpeen 1 koolrabi 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 2 takjes rozemarijn (bakje) 450 g beenham1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aardappelen. Kook ze in 10 min. in water ... bekijk recept »
50 g zalmeitjes 6 mooie sneetjes gerookte zalm 1 potje geitenkaas van 't Leenhof met bieslook 0,5 komkommer 1 groene appel 1 koolrabi 12 sneetjes pumpernickelbrood peper en zout1. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes, snijd hem in fijne bru... bekijk recept »
3 koolrabi's (klein) 4 grote aardappelen (schoongeboend) 100 g katenspek (vleeswaren) 75 g waterkers 4 tomaten 250 g zachte geitenkaas 200 ml slagroom 3 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de koolrabi's e... bekijk recept »
1 el boter 125 g Provençaalse magere spekreepjes (half duobakje (a 250 g)) 1 koolrabi (ca. 600 g) 1 zakje winterpeen (plakken) 1 pakje aardappelschijfjes (duopak) 1 zakje besciamella (saus, zakje 50 mg) 500 ml mel... bekijk recept »
450 g gemengd gehakt 450 g lamsgehakt 1 teentje look 2 uien 1 verse chili platte peterselie 1 bundel munt een beetje limoensap 200 g Griekse yoghurt een beetje honing zout cayenne of chili poeder 2 wortelen 2 koolrabi's een beetje olijfolie enkele ta... bekijk recept »
275 g couscous 1 koolrabi 4 tomaten 4 el olijfolie extra vierge 150 g Belas feta 20 g bladpeterselie (bakje 20 g)1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de koolrabi met een dunschiller. Snijd de koolrabi in piepklei... bekijk recept »
1 limoen 4 kleine koolrabi's 4 eetlepels olijfolie ½ teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel kappertjes 1 zakje verse dille ((15 g), fijngeknipt)1. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun... bekijk recept »