1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer2 komkommers 1 tomaat 1 stengel selder 1 groene appel 0.5 bosje verse munt 150 g krabbenvlees (evt. uit blik) 2 el gehakte koriander 1 el mascarpone 4 sneetjes toastbrood 1 el Solo Vloeibaar 1. Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken... bekijk recept »
1/2 liter zelfgemaakte gazpacho (zie ander recept) 10 rauwe garnalen 1 theelepel viskruiden 2 eetlepels olie 10 cm stukje komkommer 10 amuseglaasjes 10 lepeltjes1. Snijd dunne juliënne-reepjes van de komkommer (gebruik hiervoor evt. een rasp of keu... bekijk recept »
400 gr rijpe tomaten (ongeveer 4 stuks) 1/2 komkommer 1/2 rode paprika 4 stukjes gedroogde tomaat 2 el ketchup 2 el olijfolie ijsblokjes eventueel 20 blaadjes basilicum 1. Ontvel en ontpit de tomaten. Hak ze in grove stukken. Schil de komkommer... bekijk recept »
1 komkommer 1 kaki 1 banaan 1 glas water1. Dit is een ontbijt, jammer dat dit niet kan aangevinkt worden.2. Bereiding: 3. alles in de blender4. Smakelijk! bekijk recept »
1 ui fijngehakt 1 komkommer geschild en in blokjes 1 geraspte wortel 400 gram gepelde tomaten, grof gehakt olijfolie peper en zout paprikapoeder rozemarijn oregano 200 gram kabeljauwfilet 200 gram zalmfilet 200 gram tongfilet 400 gram scam... bekijk recept »
1 taartvorm kruimeldeeg 28 cm 4 preiwitten 30 gr solo of vetstof 3 eieren 2.5 dl light room 100 gr geraspte belegen kaas 1 komkommer 1 sla en of rucola 1 advocado 1/2 van een citroen 2 dl yoghurt 1 handvol basilicum 1 dl olijfolie 1 peper zou... bekijk recept »
100 gr gebraden beenham in kleine stukjes gesneden 1 doosje smeerkaas bijv la vache qui rit 1/2 st komkommer geschild en in kleine blokjes 1 sap van een halve limoen1. Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters. 2. Leg daarop een blokje kaas en druk ... bekijk recept »
2 Pakken Gerookte zalm 150 Gr Kruidenkaas 1/2 Komkommer Enkele Sprietjes bieslook Peper en zout 1. Schil de komkommer en snij die midden door . Verwijder de zaadjes en snij die in fijne staafjes van een centimeter dik door . 2. Besmeer de sneetjes... bekijk recept »
300 g kleine pasta 1 flesje light room zout peper 0.5 komkommer 2 eetlepels gehakte dille 200 g gerookte zalm in reepjes1. Snij de komkommer in zeer fijne plakjes.2. Roer er de light room door en breng op smaak met peper en zout.3. Kook de pasta... bekijk recept »
800 g Alaska Pollak 0.25 l visbouillon 2 dl droge witte wijn 1 gele paprika 10 g korianderblaadjes 5 g korianderzaadjes 2 dl Solo Delefine 2 eetlepels Maïzena blanke saus 100 g Solo Zout 1 rode paprika 0.5 komkommer peper 1. Pocheer de gekruid... bekijk recept »