1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer250 g gerookte zalm (Vismarine)1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes1 lente-/bosuitje, in smalle ringen2 eetl. sesamzaadjesvoor de dressing:5 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. limoen- of citroensap1 eetl. gembersnippers op siroo... bekijk recept »
3 aubergines8 el olijfolie2 komkommers2 teentjes knoflook1 grote ui1 bakje peterselie (20 g)himalayazout400 g verse zalmfilet1 bakje basilicum (20 g)staafmixer1. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aubergines, bestrijk ze met ca. 2 el olijfolie... bekijk recept »
4 harde broodjes 12 el tzaziki 1 komkommer, in reepjes, gegrild 2 geroosterde paprika's biologische peterselie, fijngehakt1. Snijd 4 harde broodjes open. Leg de broodjes 1 minuut op de grill. 2. Bestrijk de onderste helft van de broodjes el... bekijk recept »
500 g biologische kipfilet 1 biologische citroen 2 teentjes knoflook 1 kilo wortels 8 el olijfolie 1 komkommer 250 g quinoa 25 g peterselie 2 bosuitjes himalaya- of zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Kook de quinoa ... bekijk recept »
1 1⁄2 komkommer50 ml witte wijnazijn2 El poedersuiker 1⁄2 bosje dille, heel fijn gesnipperd4 multigranenbroodjes, gehalveerd slablaadjes1 theelepel zout Voor de saus:250 g ananas, in blokjes2 El peterselie, gehakt 1⁄2 rood pepertje, gehakt1 El limoen... bekijk recept »
50 g ongezouten pindanoten1 komkommer2 avocado’s400 g rundsteak plantaardige olie zout, peper Voor de vinaigrette:1 theelepel verse gember, geraspt2 theelepels sojasaus1 El honing1 El rijstazijn1 theelepel sesamolie ½ rood pepertje, fijngesnipperd1. ... bekijk recept »
2 grote aardappelen 1 koffiel olijfolie 1 blikje tomatenpuree 1 halve kleine komkommer 1 teentje look 100 gr flinterdun gesneden rauwe ham 1 stukje parmezaanse kaas1. Schil de aardappel en snijd hem in dikke plakken. Laat ze 8 minuten blancheren in k... bekijk recept »
8 lamskoteletjes 2 zakjes Knorr kant-en-klare currysaus Solo Vloeibaar takjes koriander zout 2 potjes natuur yoghurt 300 g basmati rijst 2 komkommers 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bak ondertussen de lamskoteletjes ... bekijk recept »
1/4 appel (granny smith) 3 cm komkommer 25 g feta 1/2 el bieslook 1 el olijfolie 1/2 el citroensap 1/2 el gembersiroop peper, zout 1. *Schil de appel en snijd in heel kleine blokjes. 2. *Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in... bekijk recept »
1 pollepel azijn 1/2 liter water 1 kl zout 1 pollepel suiker 1/2 komkommer in blokjes zonder pitten 2 echalotten 2 rode chilipeper 1. Doe azijn, water,zout en suiker in een pot en laat koken.2. Laat afkoelen en voeg er dan de komkommer, echalotte en... bekijk recept »