1000 recepten met komkommer
400 g pastaschelpjeszoutversgemalen peper1 gestoomde makreel1 komkommer, gewassen en in dobbelsteentjes1 ui, gesnipperd1 bos dille of peterselie, fijngehakt4 eetl. yoghurtmayonaise2 theel. balsamico- of wittewijnazijn1 teentje knoflook, geperst1. Koo... bekijk recept »
250 g meergranenrijst of notenrijst1 vlees- of kippenbouillontablet3 witlof1/2-1 komkommer, geschild en in blokjes2 mango’s, geschild en in plakjes250 g rosbief, in plakken (vleeswaren)1 rode ui, in smalle ringenvoor de dressing:100 ml sina... bekijk recept »
1 komkommer1 eetl. wittewijnazijnzout en versgemalen peper2 blikjes tonijn, op water100 g roomkaas2 bosuitjes, in ringetjes1/2 bosje peterselie4 kleine glaasjes1. Was de komkommer goed en snijd beide kanten recht af. Maak met een kaasschaaf lange... bekijk recept »
300 ml water50 g suiker1/2 komkommer, in plakjes2,5 citroen, uitgeperst1. Verwarm water en suiker al roerend op halve stand tot het water net begint te koken en de suiker is opgelost. Zet in de koelkast tot het koud is. Pureer de komkommer tot pu... bekijk recept »
250 g gerookte zalm (Vismarine)1/2 komkommer, ongeschild, in smalle reepjes1 lente-/bosuitje, in smalle ringen2 eetl. sesamzaadjesvoor de dressing:5 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. limoen- of citroensap1 eetl. gembersnippers op siroo... bekijk recept »
3 aubergines8 el olijfolie2 komkommers2 teentjes knoflook1 grote ui1 bakje peterselie (20 g)himalayazout400 g verse zalmfilet1 bakje basilicum (20 g)staafmixer1. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de aubergines, bestrijk ze met ca. 2 el olijfolie... bekijk recept »
4 harde broodjes 12 el tzaziki 1 komkommer, in reepjes, gegrild 2 geroosterde paprika's biologische peterselie, fijngehakt1. Snijd 4 harde broodjes open. Leg de broodjes 1 minuut op de grill. 2. Bestrijk de onderste helft van de broodjes el... bekijk recept »
500 g biologische kipfilet 1 biologische citroen 2 teentjes knoflook 1 kilo wortels 8 el olijfolie 1 komkommer 250 g quinoa 25 g peterselie 2 bosuitjes himalaya- of zeezout zwarte peper1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Kook de quinoa ... bekijk recept »
2 grote aardappelen 1 koffiel olijfolie 1 blikje tomatenpuree 1 halve kleine komkommer 1 teentje look 100 gr flinterdun gesneden rauwe ham 1 stukje parmezaanse kaas1. Schil de aardappel en snijd hem in dikke plakken. Laat ze 8 minuten blancheren in k... bekijk recept »
8 lamskoteletjes 2 zakjes Knorr kant-en-klare currysaus Solo Vloeibaar takjes koriander zout 2 potjes natuur yoghurt 300 g basmati rijst 2 komkommers 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Bak ondertussen de lamskoteletjes ... bekijk recept »