1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer125 gr. dunneChinese eiermie1 theel. sesamolie2 lente-uitjes50 gr. tauge 1/2 rode paprika1/4 komkommer2 eetl. pindakaas1 eetl. Chinese chilisaus1 eetl. sojasauscayennepeper100 gr. gepelde garnalen2 eetlepels gesnipperde koriander Schep de lente-ui,... bekijk recept »
1 eetl. olie180 g kippelevers schoongemaakt2 eetl. geraspte gembersap uitgeperst2 eetl. mirin2eetl. sojasaus1/2 komkommer de schil in streepjes getrokken1 eetl. witte sesamzaad. Verhit de olie in een bakpan. Snijd de levers in gelijke, maar niet te k... bekijk recept »
500 g komkommer500 g courgette1 el zout3 fijngesneden tenen look1 el fijngesneden gember1 tl gemalen zwarte peper2 el oestersaus3 tl suiker (demerara)3 tl sesamolie. Verwarm de wok tot heet. Giet olie in de wok. Als de olie licht walmt, de look en ge... bekijk recept »
1 komkommer in halve plakken 1 uifijn 1/2 rode peperfijn en met of zonder zaden (of sambal oelek) 2 e azijn 3/4 t zout Meng alle ingrediënten goed en koel af in koelkast.. bekijk recept »
4 pappadums (naturel) 4 flinke el Griekse yoghurt 1 el lemoncurry (patak) 1 kwart komkommer in stukjes en wat plajes ter garnering 3 el mangochutney Leg de pappadums afgedekt met keukenpapier met 2 tegelijk in de magnetron. Laat ze in 50 seconden op ... bekijk recept »
1 geschilde middelgroot komkommer in plakjes - 200 g gepelde tomaten in plakken VOOR DRESSING: 3 e zonnebloemolie - 2 e citroensap - 1/4 t suiker -1 klein teentje knoflookfijn - 1/4 t aromat - 1/4 t zout - 1/8 t peper - 3 e peterseliefijn - 1 e kapp... bekijk recept »
1 pakje citroenjellie of een andere neutrale soort smaak jellie met een paar druppelen citroen toegevoegd - 150 ml kokend water - 75 ml witte azijn - 75 ml sterke "Rooibos" Thee - 1 jonge(grote) komkommer grof geraspt - zout - peper - slapeterselie e... bekijk recept »
500g yoghurt - 1/2 komkommer geschil en geraspt - 3 teentjes knoflookfijn - 2 e verse muntfijn - 2 e olijfolie - 1 e witte wijazijn - zout 1. Druk de vocht voorzichtig uit de komkommer. 2. Doe yoghurt in schaal en meng komkommer erdoor. 3. Roer verse... bekijk recept »
- 4 halve kipfilets, - olie, - 1 cm verse gember, - 1 citroen, - 20 zilveruitjes (of sjalotjes), - scheutje droge sherry, - 15 dl kippenbouillon, - 1 el oestersaus, - 2 el sojasaus, - zout, - 2 el maizena. Komkommersalade: - 1 komkommer, - 3 el rijst... bekijk recept »
Lekkere grote komkommer Kopje mooie olijfolie extra vergine 4 eetl. Aceto Balsamico 3 eetl. appelazijn teen knoflook heel fijn peper en zout van de molen (niet te zuinig). Was de komkommer goed en droog hem af. Niet schillen! Snij hem klein in plakj... bekijk recept »