1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer1 grote komkommer zout 3 el lichte sojasaus mespunt 5 kruidenpoeder 1/4 tl rode pepervlokken 2 tl sesamolie 1 el rijstazijn 3 el vers gehakte koriander Snij smalle reepjes af van de schil snij de komkommer in de lengte doordmidden snij in stukjes van... bekijk recept »
200 gram gerookte paling 1 stokbrood 1 komkommer 1 bosuitje (dunne ringetjes) 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering versgemalen zwarte peper sap van 1 limoen (Japanse) sojasausVerwarm de ovengrill voor. Snijd het stokbroo... bekijk recept »
200 gram Hollandse garnalen halve kleine komkommer halve sinaasappel 2 eetlepels verse dille (fijngehakt) 75 gram waterkers 100 gram Griekse yoghurt 2 eetlepels olijfolie extra vierge mespunt chilipoeder zout en versgemalen zwarte peperSchil de komko... bekijk recept »
2 zoute haringen halve komkommer 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje) 4 dikke sneden volkoren vloerbrood zout en peperSnijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in... bekijk recept »
2 zoute haringen – in smalle reepjes 1 kleine komkommer – met schil in stukken van 3 cm 1 rode ui - fijngesnipperd 2 eetlepels peterselie - fijngehakt; vers of diepvries Halveer de komkommerstukken in de lengte en hol ze uit met een spits lepeltje. B... bekijk recept »
100 gram verse zalm 150 gram Japanse rijst 1/4 dl azijn 1½ eetlepel suiker ½ theelepel zout ½ eetlepel Mirin ½ komkommer 3 vellen sushi-nori (vierkante zeewiervellen) 2 theelepels wasabi sojasausKook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpak... bekijk recept »
2 haringen, schoongemaakt 1/4 komkommer 16 kleine radijsjes 32 blaadjes verse basilicum 1 eetlepel (rijst)olie 1 eetlepel milde kerriepoeder 100 ml Griekse yoghurt 16 tapasspiesjes Maak de haringfilets los van elkaar. Snijd elke filet in 8 blokjes. H... bekijk recept »
200 gram gerookte zalm halve komkommer 75 gram waterkers of veldsla 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel (noten)olie 3 eetlepels slankroom halve krop eikenbladsla zout en peperBekleed 4 timbaaltjes of kopjes met een velletje plastic folie en druk dit goe... bekijk recept »
- 1 kleine komkommer (of 1/2 grote) - 50 gram gerookte zalm - 5 eetlepels tzatziki uit een potje (de Rit) - snij de komkommer in dunne plakken. Snij de dunne plakken in dunne reepjes. - snij de zalmplak in snippers. - meng de zalm met de komkomme... bekijk recept »
1 komkommer1/2 lente-uitje2 teentjes knoflook5 gr. verse gemberwortel geschild4 eetl. sojasaus2 1/2 eetl. rijstwijn7 dl water3 eetl. sesampasta 3 eetl. suiker3 eetl. sesamolie2 eetl. chiliolie3 kipfilets Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en ... bekijk recept »