1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meerScheutje olijfolie3 grote tenen knoflook geperst1/4 l. creme fraiche1 kippenbouillontabletflinke scheut melk2 tl. salie (gedroogd)schepje suiker. Scheutje olijfolie in de pan. Boven de pan de knoflooktenen uitpersen. Deze even fruiten, 3 min. De Crem... bekijk recept »
250 ml mayonaise (gouda's glorie) 250 ml slagroom 3/4 bol natte (verse) knoflook of meer zout zwarte peper suiker 1/2 limoen/citroen ve-tsin (ajin a moto) 1 eetlepel verse gehakte bieslook Bereidingswijze Met een garde de mayonaise mengen met de slag... bekijk recept »
24 middelgrote rauwe gamba?s - 2 theelepels Bertolli olijfolie classico - 4 teentjes knoflookuitgeperst - 125 gram boter - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - citroenschil raspsel en sap van 1 citroen - zwarte peper - zout Serveertips Pel de g... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 fijngesneden knoflookteentje 250 g hamblokjes 250 g in plakjes gesneden champignons 400 g Italiaanse groentemix zout peper 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels 1 tl gedroogde basilicum Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie... bekijk recept »
1 aubergine(ca. 400 gram) zout 1 teentje knoflook ? pakje Sugo(tomatensaus)met basilicum 2 eetlepels fijngehakte verse oregano vers gemalen zwarte peper 50 gram geitenkaas 125 ml creme fraiche Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de aubergine in... bekijk recept »
1 prei 1 klein bosje bladselderij 4 teentjes knoflook 2 eetlepels slaolie 50 gr ontbijtspekblokjes 3 dl witte wijn 4 kg verse mosslen 2 dl creme fraiche zoutpeper Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote, diepe pa... bekijk recept »
4 kg. goed gewassen mosselen. 1 stuk prei,gewassen. 1 bosje bladselderij. 4 teentjes knoflook. 2 el. olijfolie. 50 gr.gerookte spekblokjes. 3 dl. droge witte wijn (blanc de blancs) 2 dl. creme fraiche. (zee)zout. Vers gemalen zwarte peper. (EVENTUEEL... bekijk recept »
4 gepelde teentjes knoflook 1 zakje krielaardappeltjes in de schil (? 500 g) 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 2 eetlepels (olijf)olie zoutpeper bakpapier Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200?C of gasov... bekijk recept »
750 gram krielaardappelen (of neem geschilde (vastkokende) aardappelenkook die en snijd ze in partjes 25 gram boter 2 knoflookteentjes 2 eetlepels olijfolie 4 takjes rozemarijn Voorbereiding Borstel de aardappelen onder koud stromend water schoon... bekijk recept »
Knoflook azijn olijfolie oregano grof zeezout Hulpmiddelen Glazen goed afsluitbare pot Hulpmiddelen - Glazen goed afsluitbare pot Voorbereiding Pan met water aan de kook brengen.Gepelde (grote)knoflooktenen 3 min koken.Afspoelen met koud water en la... bekijk recept »