1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meerScharrelkip3 el olijfolie extra vergine2 citroenen1 grote bos verse tijm175 g zwarte olijven4 bolletjes knoflookeventueel 1 dl volle rode wijnzeezout en peper Rooster de kip met de borst naar beneden. 40 minuten in een oven op 220 graden celcius. Dra... bekijk recept »
225 gram risotto 100 gram pancetta 2 grote stronken witlof 4 teentjes knoflook peterselie 1 ui halve liter kippen bouillon of iets meer ik kijk het altijd even aan. 75 gram geraspte parmezaan 2 eetlepels boter Gebruik 1 pan!! Fruit in 1 eetlepel bote... bekijk recept »
400 g rundergehakt 1 fijngehakte ui 1 uitgeperst knoflookteentje 1 el gedroogde Provencaalse kruiden zout en (versgemalen) peper 1 eidooier 2 el paneermeel 1 el Parmezaanse kaas 2 el boter 1 doosje Maggi Puree a la Minute 1 el olijfolie 1. ... bekijk recept »
400 g rundergehakt 1 fijngehakte ui 1 uitgeperst knoflookteentje 1 el gedroogde Provencaalse kruiden zout en (versgemalen) peper 1 eidooier 2 el paneermeel 1 el Parmezaanse kaas 2 el boter 1 doosje Maggi Puree a la Minute 1 el olijfolie 1. ... bekijk recept »
500 gram champignons2 grote uien2 bouillonblokjes1? liter warm water2 eetlepels bloem200 ml. melk10 gram boterzout en peper. Smelt de boter (ongeveer ? minuut afgedekt op vol vermogen) in de M Rond 2,2 liter, voeg hierbij de champignons, ui en verkru... bekijk recept »
1 rode paprika 1 stukje Chorizo (150 gr) 3 eetlepels olijfolie 1 zak aardappelblokjes 750 (diepvries pommes rissolees Aviko) 1 zakje panklare prei (250 gr) 6 eieren 3 eetlepels melk 2 eetlepels provencaalse kruiden zoutpeper 100 gr geraspte oude kaas... bekijk recept »
3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »
? 250 g paddestoelen (een soort of een combinatie) ? 4 eetl olijfolie ? 1 handjevol tijmalleen de gehakte blaadjes ? 1 teen knoflookfijngehakt ? 1 handvol peterseliegrof gehakt ? snufje chilipoeder ? scheutje citroensap ? 400 g risottorijst ? ... bekijk recept »
1 gesnipperd sjalotje 60 gr boter 350 gr risottorijst 2 gehakte tenen knoflook ? dl droge witte wijn 1 l kippenbouillon 1 bosje groene aspergesin schuine stukken of 250 gr gehalveerde aspergetips (blik) 75 gr parmezaanse kaas rasp van ? citroen ? bos... bekijk recept »
500 gr witte asperges zout 1 ui 3 teentjes knoflook 300 gr doperwtjes(diepvries) 50 gr boter 400 gr dessertrijst(Lassie) 1 dl droge witte wijn 9 dl kruidenbouillon(van een tablet) 100 gr gerookte kipreepjes 50 gr geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels... bekijk recept »