1000 recepten met knoflook
De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meerKipfilet 4 plakjes rauwe ham 400 gram aardappels provencaalse kruiden knoflook olijfolie -snij ongeveer 6 teentjes knoflook -schil de aardappels en snij deze in blokjes. kook de aardappels ongeveer 5 minuten. -Giet de aardappels af en strooi er ... bekijk recept »
1 scharrelkip van ? 1200 gr zout versgemalen zwarte peper 2 bouquets garnis van Provencaalse kruiden: laurierpeterselietijmselderijgroenbonenkruid en rozemarijn 1/2 dl olijfolie 40 ongepelde knoflookteentjes 2 eetlepels anisette (Ricard of Pernod) 50... bekijk recept »
2 dl (mais)olie 1 stengel bleekselderij 30 gr verse Provencaalse kruidenmix zout 1 (mais)kip van ? 1 kg 1 bolletje knoflook 6 zwarte olijven zonder pit (potje 160 grDrossa) 6 groene olijven zonder pit 50 gr Parmezaanse kaas (Grand&primeItalia) 4 snee... bekijk recept »
16 teentjes knoflookgepeld 200 ml melk 1 pot vleesfond( 380 ml) 150 ml droge rosé 1 el provencaalse kruiden 150 ml olijfolie 2 sjalottenfijngesnipperd 1 rode paprikain kleine blokjes 1/2 courgettein kleine blokjes 6 el bloem 2 lamracks(a ca.450... bekijk recept »
4 kipfilets (ca. 125 g per stuk) versgemalen peper zout 2 eetl. olijfolie 5 teentjes knoflook 250 g witbroodzonder korst 2 eetl. gehakte Provençaalse kruiden (tijmoreganorozemarijn vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 1 eetl. Dijonmosterd 1 ... bekijk recept »
? 5 eetlepels (olijf)olie ? 2 bolletjes knoflook ? 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) ? 1 sjalotje ? 1/2 fles volle rode wijn ? 1 pot vleesfond (380 ml) ? (versgemalen) zwarte peper ? 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez) ? 2 eetlepels ... bekijk recept »
1 (scharrel)kip (ca. 1,5 kg) zout & peper 2 selderij-stengels met blad 40 teentjes knoflookongepeld 4 el olijfolie geroosterd boerenbrood 2 takjes van tijmrozemarijnpeterselie en salie Kip van binnen en buiten met zout bestrooien. Kip vullen met 1 ta... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie of boter - 750 gram aardappelen - 1 ui fijngehakt - 8 tenen knoflook fijngehakt - 2 handjes verse peterselie fijngehakt - 1 1/2 liter bouillon - 125 ml volle melk - zout en peper Verhit de olie of boter in een pan met dikke bode... bekijk recept »
Hele bollen knoflookextra vergin olijfolie Kook de knoflook 15 minuten in kokend water. Laat de bollen uitlekken en droog ze af. Bestrijk met olijfolie en gril ze 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Snijd ze door midden. bekijk recept »
- 1 grote krop savooikool - 6 schijven pancetaa - 2 el olijfolie extra vierge - 3 el boter - zout - 2-3 el vleesbouillon - 100 ml droge witte wijn - zwarte peper uit de molen - 1 teentje knoflookgepeld en in stukjes - verse rozemarijn. Verhit 2 el ol... bekijk recept »