545 recepten met kidneybonen
Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen. Maar de Engelse naam is veel meer ingeburgerd. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een rode-bruine kleur. Er zijn zelfs witte, bruine en zwarte soorten, maar die zie je in Nederland niet veel. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Laat kidneybonen ca. 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Neem zeker 3 keer het gewicht van de kidneybonen aan water, de bonen nemen veel water op tijdens het koken. + lees meer300 g mais 15 g koriander 250 g cherrytomaten 2 el (olijf)olie 1 schaal runderreepjes 1 sachet gerookte-paprikapoeder* 1 sachet gemalen komijn* 400 g kidneybonen 8 stuks gordita's 150 g rauwkost paprikamix 2 sachets avocadodressin... bekijk recept »
500 g aardappels (pommes culinair (zak 1 1/2 kg)) 300 g sperziebonen (schoongemaakt) 2 eetlepels olie 1 schaal gehaktballetjes (Zweeds (355 g)) 1 ui (in smalle partjes) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 bl... bekijk recept »
1 duopakje magere spekreepjes (250 g) 1 ui 2 tomaten 2 blikjes kidneybonen (a 400 g) 4 zoetzure augurken 1 zak gemengde sla (200 g) 100 ml balsamicodressing (fles a 300 ml) 1 bruin stokbrood1. In droge koekenpan spek... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 prei (in ringen) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 3 stengels bleekselderij (in kleine blokjes) 150 g winterwortel (in kleine blokjes) ½ knolselderij (in kleine blokjes) 1 blik tomatenblokjes&... bekijk recept »
2 papika's 3 bosuitjes 1 blik kidneybonen (400 g) 2 maal 2 karbonades 1 eetlepel Mexicaanse kruiden 1 pak gele rijst (325 g) 2 eetlepels olie 1 bekertje zure room (125 ml)1. Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. Bo... bekijk recept »
1 blikje groene kidneybonen (400 g) 1 ongepaneerde varkensschnitzel (ca. 130 g) 2 eetlepels (olijf)olie 1 rode en/of groene paprika (in stukjes) (versgemalen) peper 2 eetlepels balsamicoazijn1. In pan kidneybonen op laag vuur... bekijk recept »
4 gekruide runderchipolata's 200 g rode kidneybonen 150 g crispy mais 1 avocado 150 g salsa mild 4 witte pistolets1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 7-8 min. gaar. 2. Doe ondertussen de kidneybonen en de mai... bekijk recept »
2 maïskolven 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 el gerookte paprikapoeder 1 el komijnzaad 0.25 tl cacaopoeder 0.25 tl kaneelpoeder 0.5 el korianderpoeder 1 aubergine 1 blik kidneybonen 2 avocado's 0.5 limoen 150 g cheddar 200 g jo... bekijk recept »
2 uien 1 blikje kidneybonen 3 eetlepels (zonnebloem)olie 1 bakje tofu roerbak pittig gekruid (200 g) 1 zak Hollandse roerbakmix (400 g) 1 zak wraptortilla's (280 g) ½ pot milde salsasaus (a 260 ml) 1 zakje geras... bekijk recept »
1 eetlepel zonnebloemolie 1 ui (fijngesneden) 2 kippenbouillontabletten 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 400 g kipfilet ((diepvries), ontdooid en in blokjes)1. Verwarm de zonnebl... bekijk recept »