545 recepten met kidneybonen
Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen. Maar de Engelse naam is veel meer ingeburgerd. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een rode-bruine kleur. Er zijn zelfs witte, bruine en zwarte soorten, maar die zie je in Nederland niet veel. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Laat kidneybonen ca. 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Neem zeker 3 keer het gewicht van de kidneybonen aan water, de bonen nemen veel water op tijdens het koken. + lees meer2 el olijfolie 1 el kerriepoeder 2 el mayonaise 4 el yoghurt 1 el bleekselderij Kerrie-yoghurtdressingVerhit de olijfolie in een kleine steelpan en fruit de kerriepoeder circa 1 minuut op laag vuur. Laat de kerrie-olie afkoel... bekijk recept »
250 g cherrytomaten 330 ml salsa pronta di pomodoro di pachino 400 g tomatenblokjes 400 g gesneden snijbonen 400 g groene kidneybonen 250 g verse groentepasta met wortelen 320 g tonijnstukken in olijfolie 50 g geroosterde pijnboompitten... bekijk recept »
1 komkommer 3 tomaten 4 wraptortilla's 3 blikjes vispaté zalm met citroen (a 125 g) 4 eetlepels dressing komkommer-bieslook1. Komkommer en tomaat wassen en in plakken snijden. Wrap volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Wrap met vispaté b... bekijk recept »
1½ zak aardappelballetjes (diepvries à 450 g) 1 zakje gebroken sperziebonen (250 g) 1 ui 25 g boter of margarine 1 blik groene kidneybonen (400 g) 2 schaaltjes lekkerbekjes (à ca. 125 g) zout en peper 1 pot viss... bekijk recept »
1 grote ui 1 rode paprika 1 rode peper 2 teentjes knoflook 1 eetl olijfolie 1 theel komijn Flinke snuf cayenne peper 500 gr rundergehakt 300 gr kidneybonen uit blik 1 blik a 400 gr tomaten in blokjes 1 klein blikje tom... bekijk recept »
4 stukken zeewolf (van 125 gram) 1 blik groene kidneybonen (400 g) 1 pot geroosterde paprika's (op olie, uitgelekt) 4 teentjes knoflook (in plakjes) 1 citroen (schoongeboend) 2 kleine rode uien (in dunne ringen... bekijk recept »
1 krop kropsla 3 el olijfolie 200 g sugarsnaps 250 g champignons 1 snufje zout 1 snufje peper 400 g kidneybonen 75 g geroosterde paprika 75 ml sladressing mosterd-dille 150 g gerookte forelfilet 20 g bieslook1. Maak de sla schoon en was en ... bekijk recept »
2 teentjes knoflook olijfolie om in te bakken 1 rode paprika 1 prei 2 stengels bleekselderij 400 g gepelde tomaten 400 g kidneybonen uit blik 1 gerookte makreel 2 avocado's 8 meergranentortilla&... bekijk recept »
1 duobakje magere spekreepjes (250 g) 1 ui 2 tomaten 1 rode paprika 2 blikken kidneybonen (a 400 g) 1 blik ananasstukjes op siroop (567 g) 2 eetlepels olijfolie 1 zak gemengde sla (200 g)1. In droge koekenpan spekree... bekijk recept »
4 eieren 350 g haricots verts 8 plakken ontbijtspek 2 tenen knoflook 1 tl gedroogde tijm 450 g kleine rode kidneybonen 1 schaal tastytom-trostomaten 1 krop romainesla 75 ml verse sladressing caesar 1 bakje tuinkers1. Kook de eieren ... bekijk recept »