545 recepten met kidneybonen
Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen. Maar de Engelse naam is veel meer ingeburgerd. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een rode-bruine kleur. Er zijn zelfs witte, bruine en zwarte soorten, maar die zie je in Nederland niet veel. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Laat kidneybonen ca. 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Neem zeker 3 keer het gewicht van de kidneybonen aan water, de bonen nemen veel water op tijdens het koken. + lees meer1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika, in stukjes gesneden 1 theel kurkuma 1 liter groentebouillon 200 gr mais uit blik, uitgelekt 200 gr kidneybonen 200 ml tomaten, gezeefd 2 groene pepers uit pot 1 eetl olijfolie Pa... bekijk recept »
1 zakje Fajita Seasoning Mix (35 g) 2 dunne preien 1 blik kidneybonen (400 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zak roerbakgroentemix (400 g) 1 pak basissoep tomaat (1 liter) 1 zak flour tortilla's (8 stuks) 8 plakke... bekijk recept »
4 el olijfolie 125 g kastanjechampignons (in kleine stukjes) 2 sneetjes volkorenbrood (van 2 dagen oud) 1 blik rode kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 el tomatenpuree 1 ei tabasco 1 rode ui (fijngesnipperd) 1 steng... bekijk recept »
250 g tarly (voorgekookte tarwe) 500 g panklare sperziebonen 4 ansjovisfilets (fijngehakt) 4 el olijfolie 1 takje verse rozemarijn (fijngesneden) 1 ui (in halve ringen) 250 g cherrytomaten (gehalveerd) 1 blik ki... bekijk recept »
1 pak snelkookrijst (zilvervlies, 400 g) 2 teentjes knoflook 3 el zonnebloemolie 1 zak Italiaanse groentemix (400 g) 3 el Mexicaanse seasoningsmix (strooibusje a 100 g) 5 kleine trostomaten (ca. 400 g) 2 blikken kidney... bekijk recept »
8 kruimige aardappelen 5 el Croma Oliemelange 300 g lamsgehakt 1 zakje kruidenmix Mexicaans 2 uien 8 el tomatensalsa 400 g kidneybonen 0,5 citroen 6 takjes verse koriander 1 zak gemengde sla 8 vellen aluminiumfolie1. Verwarm de oven voor to... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig) 150 ml halfvolle melk 25 g boter 1 blikje rode-kidneybonen ((200 g), uitgelekt) 1 tl cayennepeper1. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in ruim water met wat zout gaar. Giet af. Verwarm de melk in een ... bekijk recept »
2 rode pepers 2 eetlepels olie 1 grote ui (gesnipperd) 300 g kipfilet (in reepjes) 3 eetlepels gedroogde oregano 1 eetlepel kaneelpoeder 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 8 wrapt... bekijk recept »
1 zakje verse koriander (15 g) 1 schaaltje pangasiusfilet (ca. 220 g) 1 chorizoworst (250 g) 1 eetlepel maïsolie 1 zak Italiaanse (wokgroenten (diepvries, 750 g)) 1 pak ovendagschotel (mix voor chili (98 g)) 1 bli... bekijk recept »
400 g runderpekelvlees 1 l water 2 teentjes knoflook 400 g kidneybonen 1 kaneelstokje 2 uien 1 rijpe bakbanaan 1 slagersrookworst 1 kippenbouillonblokje 0.5 tl nootmuskaatpoeder 1 el boter 5... bekijk recept »