Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Burrito met rundvlees en paprika

2 uien 1 schaal runder (wokvlees (400 g)) 1 zak paprika (gesneden (300 g, diepvries), ontdooid) 2 el olie 1 zakje seasoningmix (burrito (40 g)) 1 zak wraptortilla's (8 stuks, 320 g) 1 krop ijsbergsla1. Snijd 1 1/2 ui i... bekijk recept »

Salade met geitenkaasballetjes

200 gr veldsla/ijsbergsla of andere sla 200 gr zachte geitenkaas 50 gr pistache nootjes, fijn gehakt 250 gr aardbeien 2 eetl olijfolie 1 eetl honing snufje zwarte peper 1 eetl citroensap bekijk recept »

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette

2 rode pepers 4 teentjes knoflook 1 blik kikkererwten (400 g) 2 el Thaise Vissaus (Nuac Nam) 1 dl milde olijfolie 1 sjalotje 2 el sesamolie 4 el geroosterde sesamzaadjes 1 tl maizena 1 dl teriyaki marinade (flesje) 2 el ... bekijk recept »

Brie-walnotentaartjes met honing

4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, pakje a 450 g) 150 g brie 1 zakje walnoten (50 g) 2 eieren 1 zakje peen julienne (wortelreepjes, 150 g) 2 eetlepels honing 1 zak ijsbergsla (200 g) 1 bakje verse rauwkost ble... bekijk recept »

Gebakken taco's met sardines

1 zak gebroken sperziebonen (500 g) 1 ui 3 eetlepels zonnebloemolie 1 zakje taco seasoningmix (35 g) 2 blikjes sardines in olie (a 120 g) 1 pak soft taco's (8 stuks) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g) 4 eetlep... bekijk recept »

Clubsandwich met forelsalade

2 eieren 12 sneetjes wit casinobrood 6 el mayonaise met yoghurt (pot 350 ml) 2 pakjes gerookte forelfilet ((a 125 g), in stukjes) 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g) 8 plakjes augurk zoetzuur (pot 480 g) 8 plakjes... bekijk recept »

Shoarmawraps met milde tacosaus

1 krop ijsbergsla 1 groene paprika 2 eetlepels boter 1 schaaltje shoarmavlees (ca. 400 g) 1 pak wraptortillas (280 g) 1 cup knoflookdressing (100 ml) 2 eetlepels jalapeñopepers (groene pepers, pot a 225 g) 6 eetlepel... bekijk recept »

Cambodjaanse mihoensalade

125 g mihoen 1 komkommer (goed schoongeboend, in lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd) 2 rode pepers 2 limoenen (uitgeperst) 2 el Thaise vissaus 3 el roerbakolie 2 tl suiker 1 mango (geschild en vruchtvlees in reepjes)... bekijk recept »

Lauwwarme escargotsalade

100 g haricots verts 2 el olijfolie 1 ui 100 g rode paprika 100 g paddenstoelenmelange 2 tl knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g achterham 1 blik Gillot escargots (210 ml) 100 g ijsbergsla 150 ml koude saus knoflook1. Maak de haricot... bekijk recept »

Chinese kip en papillotte met mihoen

5 cm gember 2 tenen knoflook 6 el hoisinsaus 320 g kipfilethaasjes 1 prei 400 g Thaise roerbakmix 250 g mihoen 1 bosje bosui ½ krop ijsbergsla1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 2. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn... bekijk recept »

Pagina 1 van 100