1000 recepten met ijsbergsla
IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer2 eetlepels citroensap 0,5 koffielepel gemalen koriander geraspte kaas 1,5 l gewassen bruine bonen 0,5 ijsbergsla 2 teentjes knoflook 2 koffielepels komijn olie 200 g (ontvelde) in blokjes gesneden chorizo-worst 0,5 bosje radijsje 1 rode paprika in r... bekijk recept »
Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer Terug naar zoekresultaten Zo maak je het 20 - 30 min Portie: 4 personen Moeilijkheidsgraad: eenvoudig Hoofdgerecht Overig Verhit de boter in een koekenpan, bak de uien op hoog vuur goudbruin. Dra... bekijk recept »
8 g munt (bakje à 15 g) 3 bosuitjes ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 6 radijsjes 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 limoen (schoongeboend) 15 g koriander (bakje 15 g) 450 g kip-kalkoengehakt 1 el maizena 4 el may... bekijk recept »
270 g lamsworstjes 1 el olie 30 g peterselie 70 g tomatenpuree 2 el ketchup 2 zoete puntpaprika's 1 komkommer 8 tortilla's 200 g ijsbergsla 8 el Turkse knoflooksaus1. Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit... bekijk recept »
8 meergranen tortillawraps (pak) ½ struik bleekselderij 1 ui 1 rode paprika 2 el olie 250 g gerookte kipreepjes 200 g ijsbergsla met tuinkruiden (zak) 75 ml Thousand Islands sladressing (fles)1. Verwarm de wraps volg... bekijk recept »
2 focaccia's (voorgebakken) 1 pakje ontbijtspek (in plakjes, ca. 125 g) 3 eetlepels olijfolie 3 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden ½ krop ijsbergsla (in reepjes) 2 bollen mozzarellakaas (in plakken) 4 tomat... bekijk recept »
1 zak kruimige kookaardappelen (800 g) 2 x 2 stuks lekkerbekjes (pak 3 x 100 g, diepvries) 1/2 krop ijsbergsla (grof gesneden) 1/2 komkommer (in halve plakjes) 75 ml bieslook (sladressing (fles 270 ml)) 2 el olie ... bekijk recept »
2 pakken witte bollen 1 schaal hamburgers (a 8 stuks) 2 avocado's 2 stuks ijsbergsla (a 200 g) 1 potje salsasaus (mild (300 g)) 4 el jalapeños (Mexicaanse pepers, potje 220 g) 2 blikken minimaiskolfjes (a 425 g)1.... bekijk recept »
1 kleine ui 1 krop ijsbergsla 1 bakje verse ananas (stukjes (250 g)) 2 eetlepels olijfolie ½ theelepel kerriepoeder 1 eetlepel azijn 1 zak petit pains (bruin (4 stuks)) 2 schaaltjes kipfilet (a la minute met tuinkrui... bekijk recept »
600 g Belgische frites (diepvries) 2 theelepels balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie 3-4 eetlepels magere yoghurt 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g) 3 tomaten (in plakjes) 2 x 2 biefstukken (op kamertemperatuur) 1 r... bekijk recept »