Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Zuurkool Met Eekhoorntjesbrood En Bier

1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote uifijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte baconin dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appelgepeld en in stukjes - 2 dl Pil... bekijk recept »

Praagse Ham Met Eekhoorntjesbrood

200 g Praagse ham in 4 dikke plakken50 g boter100 g eekhoorntjesbrood50 g spek2 el rode wijn1 el tomatenpureekruidenboter De plakken ham kort in de boter braden en warm houden.De paddestoelen schoonborstelen en in vieren delen. Spek in dobbelsteentje... bekijk recept »

Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood Met Zoetzure Komkommer

Voor de soep:50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes of porcini)1 el olijfolie25 gram fijngesneden sjalot75 gram venkel in kleine stukjes40 gram wit van prei in ringetjes50 ml cognac1,2 liter krachtige gevogelte,- of groentenbouillon250 cc slagroom... bekijk recept »

Roomsoep Van Eekhoorntjesbrood

45 gr gedroogd eekhoorntjesbrood1/2 el olijfolie15 gr gesnipperde sjalot50 gr fijngesneden venkel35 gr in ringetjes gesneden prei-wit1/2 dl cognac1,1 L krachtige gevogelte bouillon2 dl slagroomzout Voor het Garnituur:8 groene aspergesgehalveerd1/2 co... bekijk recept »

Wildgoulash Met Eekhoorntjesbrood En Eikenzwammen

200 gr eekhoorntjesbrood - 1/2 kg wildvlees (reehertwild zwijn) - 1 el olie - 60 gr doorregen spek - 2 uien - 1 teentje knoflook - 1/2 tl tijm - peper en zout - 2,5 dl wildfond - 2,5 dl donker bier - 1 bosje peterselie1 laurierblad - 250 gr eikenzwam... bekijk recept »

Kruidig Eekhoorntjesbrood

75 gr gedroogde tomaten 100 gr vers of 25 gr gedroogd eekhoorntjesbrood 500 gr vokoren tarwemeel 10 gr zout 1 el fijngesneden rozemarijn 1 el fijngesneden tijm 15 gr verse of 7 gr gedroogde gist 75 gr groene olijvenin plakjes VOOR DE GARNERING: 1 el ... bekijk recept »

Rusland: Ingelegd Eekhoorntjesbrood

Jong en onbeschadigd eekhoorntjesbroodboterjodiumvrij zout Bak de paddestoelen zonder ze klein te snijden in voldoende boter halfgaar en strooi er wat zout over. (Er kunnen verschillende porties eekhoorntjesbrood in dezelfde boter worden gebakken.)La... bekijk recept »

Jagersaus Met Eekhoorntjesbrood

150 gram eekhoorntjesbrood- 1 eetlepel olie - 4 sjalotjes- 1/4 liter bouillon- 1/8 liter droge witte wijn- 2 eetlepels tomatenpuree- zout- witte peper - peterselie - dragon- boter- suiker. In plaats van vers eekhoorntjesbrood kunt u ze ook in ... bekijk recept »

Carpaccio Van Eekhoorntjesbrood

4 mooie vaste eksemplaren eekhoorntjesbrood - druivenpitolie - Xeres-azijn - 2 fijngehakte sjalotjes - fijngehakte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout - 2 gehakte noten - 8 sneden Seranno of Parma hesp dun gesneden Voorbereiding Ber... bekijk recept »

lasagna met eekhoorntjesbrood

50 a 60 g eekhoorntjesbrood (Porcini) 2 tl fijngehakte rozemarijn 5 el olijfolie 16 vellen verse lasagna (e.v.t. gedroogd) 3 eierdooiers 4 el creme fraiche 50 g geschaafde Parmezaanse kaas 250 g zachte geitenkaas Verwarm de borden vooraf. Bak het eek... bekijk recept »

Pagina 4 van 27