261 recepten met eekhoorntjesbrood
Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer- 150 g. spek(speklap) - 1500 g. hertengoulasch -2 uien - 1 stronk prei - 300 g. wortel - 3 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - 5 jeneverbessen - 10 peperkorrels (gekneusd) - 500 ml rode wijn - 500 ml wildfond - 150 g ontbijtkoek - 500 g. knolselde... bekijk recept »
1.2 kg. lamsribstuk 3 el. olijfolie 1 el. boter 3 dl. lamsfond 40 gr. eekhoorntjesbroodgedroogd geweekt 2 el. creme fraiche 1 el. room 100 gr. courgette 50 gr. bleekselderij 50 gr. paprikarode 50 gr. wortel 25 gr. olijfzwartezonder pit 2 ... bekijk recept »
3 venkelknollen1 ui60 gram boter300 gram risottorijstzout en peper1/8 dl droge witte wijn9 dl kippenbouillon van tabletten125 gram geraspte Parmenzaanse kaas Maak de venkelknollen schoon, snijd het groen eraf bewaar het voor garnering. Snijd de knoll... bekijk recept »
-4 flinke plakken verse zalmfiletflinterdun gesneden -300 g eekhoorntjesbrood -5 cl olijfolie -3 takjes bladpeterselie -het sap van 1/2 citroenVoor de vinaigrette: -6 el olijfolie met knoflook -2 el balsamicoazijn -sap van 1 citroen -zeezout ... bekijk recept »
Kruidentuiltje 1 ,Armagnac 5 cl ,wortel(s) 1selder 1 takje(s)kruidnagel(s) 2bloem 2 soeplepel(s)maiszetmeel (-elen) 1 soeplepel(s) ,sjalot(ten) 1 ,olie 10 cl ui(en) 1peper en zout rode wijn 1 fles(sen)reeragout 800 gramganzenvet 2 soeplepel(s),eekhoo... bekijk recept »
25 gram Porcinogedroogdongeweekt 4 eetlepels Olijfolie 6 grote Kastanjechampignons 1 Ui 3 tenen Knoflookgeperste 1 bosje Peterselie 1.2 liter Kippenbouillon 4 eetlepels Boter 4 eetlepels Bloem 5 eetlepels Peterselieversegrofgehakte 5 eetlep... bekijk recept »
150 g eekhoorntjesbrood1 el olie4 sjalotjes1/4 l bouillon1/8 l droge witte wijn2 el tomatenpureezoutwitte peperpeterseliedragonbotersuiker. Maak de paddestoelen schoon en was ze kort in ruim water. snijd ze in vrij grove stukken. hak de sjalotjes fij... bekijk recept »
200 gr paddestoelen (eekhoorntjesbrood & parasolzwammen) 2 tenen knoflook 2 sjalotten takje verse tijm handje verse peterselie 4 sneetjes wit brood scheutje cognac scheutje witte wijn 2 el room 2 el roomboter peper zout Brood roosteren in ... bekijk recept »
12 ? 18 plakjes prosciuttoserrano of Parmaham 3 tenen knoflookgepeld 1 flinke handvol gedroogd eekhoorntjesbroodgeweekt in ongeveer 3 dl kokend water 3 flinke klonten boter sap van een ? citroen (is wat veelvoorzichtig!) zeezout en zwarte peper ... bekijk recept »
1 kg eekhoorntjesbrood3/8 liter azijn3 teentjes knoflookpeterselie1 laurierbladsnufje tijm en venkel1 theelepel koriander6-8 korrels witte peperzout Voorbereiding Marinade: azijnuitgeperste knoflook en kruiden kort verhitten en af laten koelen. Berei... bekijk recept »