261 recepten met eekhoorntjesbrood
200 g Praagse ham in 4 dikke plakken50 g boter100 g eekhoorntjesbrood50 g spek2 el rode wijn1 el tomatenpureekruidenboter De plakken ham kort in de boter braden en warm houden.De paddestoelen schoonborstelen en in vieren delen. Spek in dobbelsteentje... bekijk recept »
1 kopje gedroogd eekhoorntjesbrood (boleten) - in lauw water geweekt gedurende 30 minuten - 1 kg zuurkool - 1 grote uifijngehakt - 200 gr nogal vette gerookte baconin dunne plakjes en in reepjes gesneden - 1 grote appelgepeld en in stukjes - 2 dl Pil... bekijk recept »
Jong en onbeschadigd eekhoorntjesbroodboterjodiumvrij zout Bak de paddestoelen zonder ze klein te snijden in voldoende boter halfgaar en strooi er wat zout over. (Er kunnen verschillende porties eekhoorntjesbrood in dezelfde boter worden gebakken.)La... bekijk recept »
1 kg eekhoorntjesbrood3/8 liter azijn3 teentjes knoflookpeterselie1 laurierbladsnufje tijm en venkel1 theelepel koriander6-8 korrels witte peperzout Voorbereiding Marinade: azijnuitgeperste knoflook en kruiden kort verhitten en af laten koelen. Berei... bekijk recept »
200 gr paddestoelen (eekhoorntjesbrood & parasolzwammen) 2 tenen knoflook 2 sjalotten takje verse tijm handje verse peterselie 4 sneetjes wit brood scheutje cognac scheutje witte wijn 2 el room 2 el roomboter peper zout Brood roosteren in ... bekijk recept »
25 gram Porcinogedroogdongeweekt 4 eetlepels Olijfolie 6 grote Kastanjechampignons 1 Ui 3 tenen Knoflookgeperste 1 bosje Peterselie 1.2 liter Kippenbouillon 4 eetlepels Boter 4 eetlepels Bloem 5 eetlepels Peterselieversegrofgehakte 5 eetlep... bekijk recept »
Kruidentuiltje 1 ,Armagnac 5 cl ,wortel(s) 1selder 1 takje(s)kruidnagel(s) 2bloem 2 soeplepel(s)maiszetmeel (-elen) 1 soeplepel(s) ,sjalot(ten) 1 ,olie 10 cl ui(en) 1peper en zout rode wijn 1 fles(sen)reeragout 800 gramganzenvet 2 soeplepel(s),eekhoo... bekijk recept »
150 g eekhoorntjesbrood1 el olie4 sjalotjes1/4 l bouillon1/8 l droge witte wijn2 el tomatenpureezoutwitte peperpeterseliedragonbotersuiker. Maak de paddestoelen schoon en was ze kort in ruim water. snijd ze in vrij grove stukken. hak de sjalotjes fij... bekijk recept »
2 hazenruggen250 g eekhoorntjesbrood (in reepjes)3 sjalotten (fijngesnipperd)1 el cognac1 wortel (in stukken)1 ui (in stukken)1 stengel groene selder (in stukken)100 g kippenlevers1 dl room200 g tarwebloem4 eierenzout1 cl arachideolie2.5 dl rode wijn... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g pappardelle (dikke tagliatelle) 400 g eekhoorntjesbrood 1 kleine fijngesnipperde sjalot Bakken & Braden dozijn platte peterselieblaadjes 50 g geroosterde pijnboompitjes 200 g gerookte eendenborst PH PastabouillonMaak het ee... bekijk recept »