1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer4 hoge biefstukjes van de haas Zout Peper 50 g + 1 eetlepel boter 20 g gerookt mager spek 1 ui, gesnipperd 5 champignons, gesnipperd 3 teentjes knoflook, gesnipperd 1/2 eetlepel tomatenpuree 1/2 eetlepel paprikapoeder (mild) 35 cl (1 borrelglaasje) v... bekijk recept »
250 gr bloem 1 kg stoofvlees in blokjes 5 eetlepels zonnebloemolie 1 grote fijngehakte ui 1 fijngehakt teentje knoflook 7 dl bouillon 1/2 theelepel worcestershiresaus Zout Peper 750 gr aardappelen in blokjes 500 gr wortelen in blokjes 250 gr doperwtj... bekijk recept »
3 blikken mosterdsoep (à 400 gr) 500 gr groene asperges 450 gr diepvries doperwten 200 gr dungesneden beenham 3 el olijfolie 4 sneetjes casino witbrood 3 bosuitjes peper De asperges in stukken van 2 à 3 cm snijden en de houtachtige onderkant weggooie... bekijk recept »
1 theelepel olijfolie 1 theelepel sesamolie 1 ui 1 kleine venkelknol in blokjes 150 gr Arboriorijst 7 dl groentebouillon 1/2 dl witte wijn Parmezaanse kaas 1 blikje of potje doperwtjes 1/8 liter groentebouillon 1 eetlepel vers basilicum 1 eetlepel ve... bekijk recept »
? 3 plukjes saffraan ?3 el olijfolie ? 1 grote ui ? 300 gr. langkorrelrijst ? 3 tomatenof 400 gr. kleingesneden tomaten uit blik (uitgelekt) ? 2 tenen knoflook ? 550 ml kippen- of groentebouillon ? 90 gr. fijn doperwten ? 1 rode paprika ? 300 gr. mos... bekijk recept »
500 gr.rijst]voor de groene rijst: 100 gr.spinazie (diepvries)] 100 gr.doperwten(diepvries)] 125 ml.groentefond ] 2-3 el.ketjap ] 2-3 el.sesamolie ] zout,peper,nootmuskaat ] uien-knoflookpoeder ] Voor de paarse rijst: 300 gr.rode bieten (potje) ] kar... bekijk recept »
6 blaadjes gelatine 1 dl water olie 2,5 dl slagroom 4,5 dl onverdunde champignonsoep 2 zure augurken 400 gr ham 1 takje dille 1 el mosterd 4 el mayonaise citroensap zout peper Week de bladgelatine in ruim koud water. Breng het water aan de kook en ... bekijk recept »
25 g boter 400 g gemengde paddestoelenin plakjes 1 1/2 dl droge witte wijn 3 el olijfolie 2 sjalotjesfijngesneden 2 tenen knoflookgeperst 400 g risottorijst 1 flesje Maggi basis voor champignonsoep 200 g diepvriesdoperwten 2 dl koffiemelk 75 g Parmez... bekijk recept »
Voor de jambalaya Olijfolie. 250 gr Pepersalami. 2 Kipfilets. 200 gr Kabeljauwfilet. 200 gr Diepvriesgroenten (wortelen/doperwten/boontjes). Gele Paprika. 4 teentjes Knoflook. Wijn. 1 Ui. Zwarte Olijven. Bouillonblokje. Safraan. Rijst. Hot Chili Saus... bekijk recept »
Lams- of Runder gehakt (500 gram) Aardappelpuree (1 zakje) Champignons (1 bakje) Ui (2 grote) Champignonsoep (1 pakje) Doperwten (1 blikje) Wortel (1 a 2 stuks) Ei (1 stuk) Gepelde tomaten (1 blikje) Tomaten puree (70 gram) Knoflook (2 teentjes/ 2 e... bekijk recept »