1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer3 sjalotten, in dunne ringen 3 1/2 dl rode wijn 2 el olijfolie 600 g hondshaai of zeepaling, in stukken zout peper 400 g gedopte doperwten, vers of diepvrie; s Hondshaai komt veel voor in de Atlantische Oceaan. Hij heeft een stevige smaak, en kan d... bekijk recept »
3 sjalotten, in dunne ringen 3 1/2 dl rode wijn 2 el olijfolie 600 g hondshaai of zeepaling, in stukken zout peper 400 g gedopte doperwten, vers of diepvrie; s Hondshaai komt veel voor in de Atlantische Oceaan. Hij heeft een stevige smaak, en kan d... bekijk recept »
600 gram verschillende groenten, bijv. verse doperwten, aspergepunten, bloemkool, broccoli 1 groot en 1 klein blik croissantdeeg 100 gram pesto 125 gram geraspte kruidenkaas 125 gram gerapste pittig belegen kaasKook de groenten beetgaar en koel ze on... bekijk recept »
1 tl gemalen zwarte peper 300 gram kipfilet 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 grote ui 1 rode of groene paprika 1 courgette 300 gram zilvervliesrijst 1 blik gepelde tomaten (440 gram) 5 dl kippenbouillon 1 klein blikje doperwten 1 el fijngehakt ve... bekijk recept »
1 el olijfolie 1 (rode) ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 grote rode paprika 400 gram rijst snufje chilipoeder 1 tl kurkuma 500 ml. groentebouillon 100 ml. witte wijn 250 gram cherrytomaten klein blikje doperwten, uitgelekt 2 el citroensap 50 ml. ... bekijk recept »
1 chorizoworst met paprika (250 gram) 1 grote ui, grofgesneden 1 rode paprika, in blokjes 400 gram risottorijst 1 tl kurkuma 1 blikje tomatenpuree 750 ml kippenbouillon (van tablet) 450 gram doperwten (diepvries) 1 kipfiletSnijd de kipfilet in bl... bekijk recept »
olijfolie 500 gram gehakt 5 uien 3 paprika's (liefst verschillend van kleur) zout peper paprikapoeder basilicum oregano 300 gram zilvervliesrijst ca. 1 liter vleesbouillon 2 blikjes tomatenpurree 300 gram (diepvries)erwtenVerhit de olie en bak daarin... bekijk recept »
Voor de taboulehsalade: 3 eetlepels olijfolie 250 gr aubergine in blokjes 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngesneden munt 2 tomaten in blokjes 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen zout, peper 100 gr zw... bekijk recept »
500 g varkensfilet in sneetjes 1 ui 190 g dik gesneden chorizo (Spaanse salami) Boter 2 el tomatenpuree 8 dl vleesbouillon 300 g langkorrelrijst 100 g doperwten (diepvries of blik) 2 el peterselieplukjes 1 dopje saffraanpoeder Peper Zout Snijd het v... bekijk recept »
1 ossenstaart Een klein stukje mager rookspek Boter 1 flinke ui Enkele worteltjes 2 eetlepels bloem 3 liter water Zout 15 witte en zwarte peperkorrels 2 dl madeira Peterselie Bladselderij Basilicum Rozemarijn Salie Marjolein 100 gr gare doperwtjes L... bekijk recept »