1000 recepten met doperwten
Jonge, verse doperwten zijn zoet en zacht. Wat ouder zijn de erwten stugger, en soms bitter en kunnen melig zijn. Te koop van april tot augustus. De erwten doppen, wassen en laten uitlekken. + lees meer500 g doperwten, diepgevroren 1 l groentebouillon 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie, samengeknoopt) 2 middelgrote wortelen, in schijfjes gesneden 5 muntblaadjes 1 prei, schoongemaakt en in schijfjes gesneden 5 slablaadjes 4 eetlepels sojaro... bekijk recept »
200 g haricots verts 1 ui 2 teentjes knoflook 2 kipfilets 1 varkenshaasje 1 tl paprikapoeder olijfolie 200 g chorizo 15 saffraandraadjes 2 rode puntpaprika's 4 tomaten 150 ml witte wi... bekijk recept »
1 stokbrood 1 snufje zout 200 g doperwten 4 el olijfolie extra vierge 5 el basilicum 2 el munt 100 g verse geitenkaas 1 snufje peper 1 bakje tuinkers 1 keukenmachine1. Verhit een koekenpan en rooster de sneetjes stokbood aan beide kanten bru... bekijk recept »
100 g rijstnoedels 2 kg mosselen 3 cm gember 1 stengel citroengras zonnebloemolie 1 kippenbouillonblokje 250 ml kokosmelk 1 el vissaus 1 winterpeen 1 rode paprika 100 g diepvriesdoperwten sesamolie 100 g cashewnoten wok rasp 1. Breng water aan... bekijk recept »
400 g spaghetti 100 g pancetta 2 bosjes bosuien 1 teen knoflook 1 stengel bleekselderij 6 el olijfolie 700 g doperwten extra fijn (diepvries) 20 g platte peterselie (bakje) 2 el extra vergine olijfolie1. Breek de spaghetti i... bekijk recept »
150 g kipfilet 1 kippenbouillontablet 2 el mayonaise 0,5 tl kerriepoeder 25 g veldsla (zakje 75 g) 75 g doperwten (diepvries) ontdooid 2 mandarijntjes in partjes 1 zakje walnoten (50 g), grofgehaktBreng de kipfilet in 500 ml water met het bouillontab... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kruimig) 4 ribkarbonades 90 g boter (op kamertemperatuur) 4 el Groninger mosterd (potje 200 g) 3 el platte peterselie (fijngesneden) 4 volkoren biscottes ((pakje 225 g), verkruimeld) 300 g tuinbo... bekijk recept »
2 aardappelen 450 g diepgevroren of verse erwtjes 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1,5 l kruidenbouillon 8 muntblaadjes peper en zout 1 eetlepel room 100 g zalmsnippers1. Breng de bouillon met de doperwten en de muntblaadjes aan de kook. 2. Rasp d... bekijk recept »
250 g fijne mie 1 snufje zout 5 el plantaardige olie 1 struik paksoi 3 el Thai green curry 200 g doperwten 1 snufje peper 4 el verse koriander 500 g kabeljauwfilet1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout.... bekijk recept »
300 g couscous 2 uien 250 g champignons (bakje) 250 g winterpenen 5 el olijfolie 350 g doperwten (pot) 300 g roomkaas knoflook & fijne kruiden 100 ml kraanwater1. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »