1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer1 pak aardappelpuree (550 g) 1 pak kogelbiefstuk Toscane (met pestoboter 2 stuks) 2 schaaltjes champignon-uimix (` 120 g) ½ dl rode wijn 100 g zwarte olijven zonder pit1. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnet... bekijk recept »
4 struiken witlof 2 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 bakje champignons (250 g) 1 tl gedroogde tijm 4 el balsamicoazijn1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidde... bekijk recept »
300 g fusilli 250 g champignons 3 el olijfolie 450 g spinazie (ongewassen) 150 g verse roomkaas met kruiden (bakje à 150 g) 150 g Coburger ham1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Snijd de champign... bekijk recept »
1 bakje champignons (250 g) 1 spitskool 1 teentje knoflook 1 eetlepel zonnebloemolie 1 schaaltje rundvleesreepjes naturel (300 g) 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels ketjap manis 1 zak noodles (2x 150 g)1. Champignons en sp... bekijk recept »
400 g tagliatelle 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 400 g champignons in kwarten 2 teentjes knoflook fijngehakt 75 g geraspte kaas 2 tl gedroogde tijm 200 ml slagroomKook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking bee... bekijk recept »
1 kropje ijsbergsla 400 g champignons 1 zak paprika's (in drie kleuren) 1 pak tortilla's (flour (360 g)) 2 zakjes geraspte kaas (licht pittig 25 (a 100 g)) 3 eetlepels maïsolie 1 bakje jumbogarnalen (100 g) 1 pot gua... bekijk recept »
250 g kastanjechampignons ½ citroen 1 tl gedroogde Italiaanse keukenkruiden 4 el olijfolie met truffelaroma (fles a 250 ml) zout versgemalen vierseizoenenpeper 30 g rucolasla 50 g Parmezaanse kaas (stukje)1. Champignons m... bekijk recept »
2 paprika's 250 g champignons 4 el olijfolie 2 tenen knoflook 600 g gekookt mosselvlees 125 ml crème fraîche 1 bruin stokbrood1. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit ... bekijk recept »
2 sjalotjes 150 g champignons 750 g mosselen 1 dl droge cider of droge witte wijn 1 el boter witte peper 1 pot visfond (380 ml) 12 tongfilets (ca. 800 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 ei (gesplitst (eiwit w... bekijk recept »
Auberginecourgettetomaatolijfoliezout en peperpaprikawat provencaalse kruidenui en iets zoet zure Thaise saus. Eventueel nog wat tomatenpuree voor de kleur. Dat wijst verder vanzelf. Ik kreeg het in de Languedoc in restaurant Fuster te Pepieux. Zelf ... bekijk recept »