1000 recepten met champignons
Er zijn vele soorten champignons en het hele jaar door te koop. Champignons behoren tot de paddestoelen familie en bestaan voor 80% uit water, het belangrijk om ze voorzichtig te behandelen. Zijn het hele jaar door te koop in alle soorten en maten. Was de champignons bij voorkeur niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Kleine champignons heel, grotere doormidden of door vieren delen. + lees meer3 el olie 500 g gnocchi 400 g champignonroerbakmix 400 g tomatenblokjes (blik) 2 el arrabbiata pesto (potje) 370 g tonijn (blikje à 185 g, uitgelekt) 1 ciabattina (afbakbrood, pak 2 stuks) 1 el Italiaanse kruiden&nbs... bekijk recept »
8 sneetjes wit casinobrood 500 g kastanjechampignons 1 rode ui 7½ g tijm (bakje 15 g) 2 tenen knoflook 125 g crème fraîche 2 tl grove Zaanse mosterd 2 el balsamicoazijn 1 kropsla 150 g verse kruidenboter met knoflook1. Roo... bekijk recept »
125 g gerookt ontbijtspek (plakjes) 1 teen knoflook 250 g kastanjechampignons 600 g gewassen spinazie 50 g Parmezaanse kaas1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pa... bekijk recept »
1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1 schaal paddestoelenmelange (200 g) 25 g boter 2 el olijfolie 2 sjalotten (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 meergranenwraps ((zak 320 g), in kwarten) 1/2 bakje pl... bekijk recept »
150 g kastanjechampignons (bakje a 250 g) 1 zachtzure appel 4 kipdrumsticks (a ca. 50 g) 4 stukjes (scharrel)kipfilet (a ca. 100 g) zout en versgemalen peper 50 g boter 1 takje tijm 1 laurierblad 1 dl (droge) cider 2 ... bekijk recept »
2 doosjes champignons (a 250 g) 1 groentebouillontablet 250 ml witte wijn 8 blaadjes gelatine wit 2 pakken gerookte achterham (a 250 g) 2 bakjes peterselie (plat (a 15 g), fijngesneden) 1 zakje bosuitjes ((3 stuks), in... bekijk recept »
1 runderbouillontablet 4 varkensfiletlapjes 1 eetlepel kruidenmix (varkensvlees (zakje 20 g)) 2 eetlepels bakken & braden (vloeibaar (fles 400 ml)) 1 bakje champignons (klein (175 g), gehalveerd) 2 zakken krieltjes (pond... bekijk recept »
1 kleine rode ui (in partjes) 125 g champignons (in plakjes) ½ struikje tah tsai ((of Shanghai paksoi), in reepjes) 4 eetlepels gezouten cashewnoten 4 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel verse gemberwortel (gerasp... bekijk recept »
1 pak notenrijst (250 g) 1 rode paprika 200 g bloem 1 ei 1 bak kastanjechampignons (250 g) 1 zak gebroken sperziebonen (500 g) 8 eetlepels zoete chilisaus (fles a 250 ml) zout en peper1. Rijst koken volgens gebruiksa... bekijk recept »
1 duopak krieltjes (700 g) 1/2 pak sperziebonen (zeer fijn (a 450 g, diepvries)) 1 el olijfolie 1 bakje champignons ((250 g), in kwarten) 1 zak jonge bladsla (met veldsla (80 g)) 3 el mayonaise 3 tomaten (in partj... bekijk recept »