358 recepten met cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer4 bladerdeeggebakjes 50 g boter 100 g cantharellen cayennepeper 1 eetlepel gehakte kervel 100 g grijze garnalen 75 g krab (in blik) 2 cl Pineau des Charentes 10 cl room 1 sjalot 10 cl visfond zout, peper1. Verkruimel het krabvlees. 2. Reinig zorgvuld... bekijk recept »
200 g cantharellen 1 plak serranoham 1 el olijfolie 2 sjalotten (fijngesnipperd) 800 ml runderbouillon (zelfgemaakt of van 1 1/2 tablet) 3 el verse bieslook (fijngeknipt)1. Was de cantharellen kort in een zeef onder koud stro... bekijk recept »
340 g verse cranberries 220 g suiker 250 ml rode port 4 rendierbiefstukken 1 savooiekool 50 g boter 200 ml wildbouillon plantaardige olie 200 g cantharellen 1 bos platte peterselie champignonborstel of keukenpapier aluminiumfolie 1. Van dit ger... bekijk recept »
0.25 witte kool 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 2 el honing 50 ml witte wijnazijn 8 takjes tijm 100 ml olijfolie ’s Middags voorbereidenWitte kool marinerenSchaaf de kool over de lange kant op een rauwkostschaaf o... bekijk recept »
1 grote zoete aardappel 150 g speltmeel 2 eieren 1 ui 2 teentjes knoflook 0.5 bos salie 0.5 bos peterselie 300 g oesterzwammen of cantharellen 250 g zongedroogde tomaten 150 ml witte wijn 3 el mascarpone 75 g Parmezaanse kaas 3 zoete aardappels 1 ... bekijk recept »
1 dunne prei 1 ui 1½ teentje knoflook 2 kalfslapjes (à ca. 150 g) zout peper 1 eetlepel bloem 75 g roomboter 1 dl rode wijn 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 1 pot vleesfond (380 ml AH) 2 eetlepels stroop 500 g ... bekijk recept »
80 g boter 400 g cantharellen 2 fijngesnipperde sjalotten fleur de sel 1 gehakte ui 100 g gerookte spekblokjes het hart van een kleine groene kool 0,5 knolselder 1 lamsbout van Lozèrelam (/- 1,2 kg) 15 cl melk 3 eetlepels olijfolie 40 cl room 4 eetle... bekijk recept »
3 sjalotjes 2 kruidenbouillontabletten 4 el olijfolie 400 g risottorijst 2 1/2 dl droge witte wijn 1 envelopje saffraan 330 g cantharellen of kastanjechampignons 50 g gepelde walnoten (versgemalen zee)zout (versgemalen) zwarte peper... bekijk recept »
4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 4 jeneverbessen 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 8 el olijfolie 1 hazenrug, zonder vlies 3 el roomboter 2 kleine uien 1 kleine winterpeen 2 laurierblaadjes 500 ml wildfond 250 ml rode wijn 250 ml rode port 8 halfge... bekijk recept »
2 spaghettipompoenen 1 mespuntje kruidnagelpoeder 1 mespuntje kaneelpoeder 75 g Parmezaanse kaas 1 ui 2 teentjes knoflook 250 g zwarte pitloze olijven op olie 150 g zongedroogde tomaten op olie 75 g pijnboompitten extra vierge olijfolie 500 g cant... bekijk recept »