Recepten met cantharellen

358 recepten met cantharellen

Cantharellen

Cantharellen Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’. Was de cantharellen niet met water, de geur verdwijnt dan, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje en eventueel vies en bruin buitenste vlies wegsnijden. Laat de cantarellen heel, zij zijn heel decoratief, alleen hele grote doormidden snijden. + lees meer

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappelvastkokende 100 gr. cantharel 1 l. kippenbouillon 8 dl. room 4 el. mosterd Olijfolie 1 klont boterkoude 4 takjes kervelverse Zout Peper De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar pochere... bekijk recept »

Risotto Met Cantharellen Of Gemengde Paddenstoelen

400 gr risotto-rijst (liefst Arborio rijst) 3 sjalotjes of 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 + 1 eetlepel olijfolie 1 dl droge witte wijn 50 gram boter Plm. 1 liter bouillon van fond of bouillontabletten (liefst paddestoelenbouillon of groentenboui... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Mosterdsoep Met Cantharellen En Truffel

1 truffel 1 aardappel - vastkokende 100 g cantharel 1 l kippenbouillon 800 ml room 4 T mosterd 1 klont boter - koude 4 takjes kervel - verse zout peper olijfolie De bouillon tegen de kook aanbrengen en de truffel hierin in ongeveer 15 minuten gaar p... bekijk recept »

Rodewijnrisotto met cantharellen

8 stronkjes aspergebroccoli 4 el olijfolie 1 rode ui, fijngesneden 1 teentje knoflook, fijngesneden 250 g risottorijst (arborio) 5 dl kippenbouillon (evt. van tablet) 2 1/2 deciliter rode (italiaanse) wijn, bijv. ba; rolo 1 el roomboter of margarine ... bekijk recept »

Sperzieboontjes Met Cantharellen

500 gr sperziebonen2-3 takjes bonekruidzout 75 gr doorregen spek1 el boter1 ui250 gr cantharellenzoutbeter375 gr tomaten. De bonen,afhalen wassen snijden of in stukjes breken. Bonekruid afspoelen. Bonen en kruid te zamen aan de kook brengen en ongeve... bekijk recept »

Kabeljauw met spinazie en cantharellen

2 dl kippebouillon Enkele kebeljauwgraten 500 gr spinazie Boter 100 gr cantharellen 2 el arachide-olie 4 kabeljauwfilets met vel van ca 150 gr elk (liefst uit staartstuk) Nootmuskaat Peper Zout Breng de kippebouillon aan de kook en laat er de kabelj... bekijk recept »

Pagina 4 van 36