1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer1 blikje tonijn 2 bosuitjes 1/4 rode paprika 2 tl kappertjes 1 ei 1/2 tl chilipoeder 2 eetl slagroom 3 eetl geraspte oude kaas zout,peper 1 pak saladecups 20 stuks(Jos Poell) In kom ei loskloppen met chilipoeder en room kaas, tonijn, kappertjes en he... bekijk recept »
3 bosuitjes - 150 gram gebraden beenham - 2 zakken romige mosterdsoep (a 400ml) - 8 pan con ajo y perejil (geroosterd brood met knoflook en olijfoliezak a 150 gramAnitin) Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Ham in reepjes snijden. Soep met... bekijk recept »
? 3 bosuitjes ? 150 g gebraden beenham (deli-afdeling) ? 2 zakken romige mosterdsoep (a 400 ml) ? 8 sneetjes geroosterd brood met knoflook en olijfolie (pan con ajo y perejilzak a 150 g) Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Ham in reepje... bekijk recept »
1 bak verse mosselen (2 kilo) ? 1/2 citroen ? 30 g roomboter ? 200 g risottorijst (pak a 400 g) ? 1 visbouillontablet ? 3 bosuitjes ? 1 teen knoflook ? 1 zakje verse koriander (15 g) ? (versgemalen) peper ? 3/4 dl droge witte wijn ? 50 g ve... bekijk recept »
200g zalmmoot citroen 2 bosuitjes 1 sjalotje 1 teentje knoflook 4 bladeren paksoi 1/2 Spaanse rode peper zonnebloemolie zeezout Verdeel de zalm met de bosui over de bladeren en besprenkel ze met wat citroensap en zonnebloemolie. Bestrooi ze daarna me... bekijk recept »
3 bosuitjes,2 rode paprika,2 appels(jonagold) 250 gr geitenkaas,250gr chorizo,1 blik kidneybonen(netto 400gr),1 eetlepel honing,2 eetlepels azijn,1 eetlepel mosterd,2 eetlepels bier. Bak de blokjes chorizo in een koekenpan zachtjes knapperig bruin,la... bekijk recept »
Circa 750 gram aardappels. 2 vleestomaten. 2 bosuitjes. 50 gram zwarte olijven zonder pit. 1 theel. provencaalse kruiden. zout en versgemalen peper. Pureer de hete aardappels grof met de stamper. schep de tomaat,de bosui, de olijven,de kruiden en wat... bekijk recept »
750 gram aardappelen - 2 vleestomaten - 50 gram zwarte olijven zonder pit - 2 bosuitjes - 1 theelepel Provencaalse kruiden - 4 eetlepels olijfolie - zout en versgemalen peper Pureer de hete aardappelen grof met een stamper. Schep er de tomaat, de oli... bekijk recept »
750 gram aardappelen 2 vleestomaten 50 gram zwarte olijven zonder pit 2 bosuitjes 1 tl Provencaalse kruiden 4 el olijfolie vers gemalen peper Kook de geschilde aardappelen in weinig water met wat zout gaar. Snijd de ontvelde tomaten in blokjes... bekijk recept »
-500 g panklare mosselen in de schelp -7,5 dl kip of visbouillon -4 el (Zeeuwse) mosterd -125 ml slagroom -1 eierdooier -zout en zwarte peper uit de molen -1 el verse dille (fijngehakt) -2 bosuitjes (in dunne ringetjes) -in een andere pan de bouillon... bekijk recept »