1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meerVarkenshaas van ca. 300 gram. 1 zakje mix voor sate-marinade. 3 eetlepels olie1 eetlepel ketjap manis1 eetlepel gembersiroop1 kleine rode spaanse peper25 gram pinda's1 bosuitje100 gram sate-saus. Voorbereiding Varkenshaas in plakjes snijden van ca. 1... bekijk recept »
1 teentje knoflook 4 eetlepels zonnebloemolie 2 theelepels chilipoeder peperzout 10 drumsticks 5 bladeren ijsbergsla 2 bosuitjes 2 ananasschijven (blik) 1/8 liter creme fraiche 2 eetlepels blanke rozijnen 1 theelepel grove mosterd 2 eetlepels piccali... bekijk recept »
4 a 5 ons kibbeling of gebakken gamba's 1 groene paprika 1 rode paprika 1 verse rode peper ananasstukjes gemberwortel bolletjes stemgember ui en bosui knoflook azijn suiker worchesterhiresaus sojasaus semsamolie en sesamzaad sherry tomatenketchup en ... bekijk recept »
Voor de marinade: 2 theelepels lichte sojasaus 2 theelepels droge sherry 1 theelepel sesamolie ? theelepel zout ? theelepel witte peper Voor de Chow Mein: 250 g eiernoedels 4 theelepels sesamolie 100 g kipfilet in reepjes van 5 cm 2? eetlepel... bekijk recept »
4 tomaten 3 bosuitjes 200 gr chorizo in dikke plakken 25 gr boter 6 eieren 1 dl melk peper zout 100 gr geraspte kaas 2 el fijngehakte koriander of peterselie 200 gr feta 8 bloemtortilla's Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in vieren... bekijk recept »
Naturel Tahoe (Tofu)- liefst vers anders supermarkt. 200ml zwarte bonensaus - liefst versanders van AmoyStraight to the wokBlackbeansauce (supermarkt)3 x bosui2 x LombokKnoflook (naar keuze)Sambal (naar keuze)Zonnebloemolie (om in te bakken) Witte ri... bekijk recept »
1 bakje cherrytomaatjes1 citroen1 avocado3 lente-uitjes50 gram ongezouten cashewnoten/pinda's1 dl. tomatensap2 el. olijfolie1 el. ketjap manis250 gram gemengde groene salade250 gram gesneden rosbief (vleeswaar) Bereidingswijze Halveer de cherrytomaat... bekijk recept »
Zout 125g eiermie 2 bosuitjes 1 zakje verse koriander 4 lamskoteletjes 4 el olie 2 teentjes knoflook peper Hulpmiddelen Grill Hulpmiddelen - Grill Bereidingswijze Grill voorverwarmen op de hoogste stand. In pan ruim water met zout aan de kook brenge... bekijk recept »
750 g kalfsfricandeau 40 g boter peperzout 2 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet) 2 limoenen 2 bosuitjesin dunne ringetjes allesbinder Bereidingswijze Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin aan. Neem het uit de pan en... bekijk recept »
? 300 g fusilli ? (versgemalen) zwarte peper ? 3 bosuitjes ? 500 g groene asperges ? 2 eetlepels (olijf)olie ? 100 g gorgonzola ? 1 bakje salsa ai 4 formaggi (200 g Buitoni) Bereidingswijze 15 minutenIn pan met ruim kokend water en zout pasta i... bekijk recept »